Тръмп се предаде в затвора на окръг Фултън по делото за изборите в Джорджия

...
Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп се предаде в четвъртък
Коментари Харесай

Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп се предаде в четвъртък в затвора на окръг Фултън, където беше обвинен в 13 престъпления, свързани с предполагаема схема за отмяна на резултатите от президентските избори избори в Грузия.

Неговото предаване в Джорджия бележи четвъртия път тази година, когато бившият президент се предава, след като срещу него бяха повдигнати наказателни обвинения от федерални и щатски служители, но това е първият път, когато той беше подложен на изстрел. Също така е рутинно обвиняемите в окръг Фултън да вземат пръстови отпечатъци и да сканират очите си за биометрична идентификация.

В рамките на един час, след като той се качи на самолета си, за да напусне Атланта, PAC на Тръмп за спасяване на Америка изпрати имейл за набиране на средства, включващ снимката му от резервацията върху тениска. Тръмп също публикува снимката в своя X акаунт, известен преди като Twitter, както и в Truth Social, и двете публикации с думите „намеса в изборите“ и „никога не се предавайте“. Това отбеляза първия туит на Тръмп от 8 януари 2021 г., два дни след нападението на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия на САЩ.

200 000$ облигация. Условията на споразумението отчасти забраняват на Тръмп да сплашва своите съобвиняеми, свидетели или предполагаеми жертви по делото, включително в социалните медии.

Досиетата на затворниците от офиса на шерифа на окръг Фултън сочат, че Тръмп е висок 6 фута, 3 инча и 215 паунда. Цветът на косата му е описан като "руса или ягодова", а очите му - сини.

Преди да се качи на самолета си обратно за Ню Джърси, бившият президент каза пред репортери, че той и неговите съподсъдими "не са направили нищо лошо, “ и каза, че това е „много тъжен ден за Америка“.

„Трябва да можете да оспорите избори“, каза той. Мислех, че изборите са фалшифицирани избори, откраднати избори и трябва да имам пълното право да го направя.

Преди да се предаде, Тръмп направи промени в правния си екип, привличайки Стивън Садоу, базиран в Атланта адвокат, който специализира в белите якички и защитата на високопоставени лица. Садоу се яви като главен адвокат на Тръмп в четвъртък, според документ до Върховния съд на окръг Фултън, и придружи Тръмп до затвора. ABC News първи съобщи за промяната.

Садоу се очаква да замени Дрю Финдлинг, водещия адвокат в екипа на защитата на Тръмп. Финдлинг не върна искане за коментар.

Беше ли Тръмп обвинен?

Тръмп, който отрече да е извършил неправомерни действия, не се яви в съда в четвъртък, за да пледира, тъй като процесите на резервация и обвинения са отделни в окръг Фултън.

Не е ясно кога Тръмп ще се яви пред съдия, за да бъде изправен пред съда. Окръжният прокурор Фани Уилис предложи Тръмп и неговите 18 съобвиняеми да бъдат изправени пред съда през седмицата на 5 септември, но съдията все още не е одобрил това искане.

Кой е платил гаранция за Тръмп?

< p>Тръмп работеше с местна облигационна компания, за да покрие облигацията си от $200 000.

Чарлз Шоу, главен изпълнителен директор на Foster Bail Bonds LLC в Лорънсвил, Джорджия, помогна на Тръмп да покрие облигацията. Обвиняемите трябва да платят само 10% от сумата на гаранцията - 20 000 долара в случая на бившия президент. Тръмп ще плати на компанията такса за осчетоводяване на гаранцията.

Уговорките са направени дистанционно по-рано тази седмица, потвърди Foster Bail Bonds. CNN първи съобщи, че Тръмп е използвал компанията за гаранционни облигации.

Защо Тръмп беше арестуван?

Обвинителен акт от 41 точки обвинява Тръмп и други в участие в „престъпно предприятие“, което имаше за цел да отмени загубата си на президентските избори в Грузия през 2020 г.

Бившият президент и неговите съобвиняеми са обвинени в участие в широкообхватен заговор за отмяна на изборните резултати, който включва предполагаеми неверни изявления пред държавни законодателни органи и държавни служители; създаване на фалшиви документи на избирателната колегия и набиране на поддръжници за даване на фалшиви гласове; тормоз над избирателен работник в окръг Фултън; и „корумпирано“ привличане на висши служители на Министерството на правосъдието и тогавашния вицепрезидент Майк Пенс.

Тръмп е обвинен по 13 пункта, включително предполагаемо нарушение на закона за рекет на Джорджия, даване на неверни изявления и писания и заговор за извърши фалшификация по отношение на предполагаемия заговор за замяна на надлежно избрани президентски избиратели с нови избиратели, които биха гласували за него.

Окръжният прокурор даде на обвиняемите до петък обяд да се предадат в затвора на окръг Фултън и повечето го направиха до четвъртък вечерта, включително неговия бивш началник на кабинета в Белия дом Марк Медоус и бившия му адвокат Руди Джулиани.

Какво ще кажете за другите обвинения на Тръмп?

Тръмп също е обвинен в две федерални дела, свързани с разследвания, наблюдавани от специалния прокурор Джак Смит. Единият в Южна Флорида е свързан с работата му с чувствителни правителствени документи, а вторият във Вашингтон, окръг Колумбия, произтича от предполагаеми опити да се спре прехвърлянето на президентската власт след изборите през 2020 г.

Тръмп също е изправен пред 34 обвинения в щатски престъпления в Ню Йорк, свързани с предполагаема схема за използване на плащания „скрити пари“ за прикриване на вредна информация преди президентските избори през 2016 г.

Той има се призна за невинен и в трите предишни случая, за които твърди, че са политически мотивирани.

Никол Сганга допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР