Вашингон ще кръсти на опозиционера Борис Немцов улицата, на която

...
Вашингон ще кръсти на опозиционера Борис Немцов улицата, на която
Коментари Харесай

Вашингтон ще кръсти на Борис Немцов улицата, на която се намира руското посолство

Вашингон ще кръсти на опозиционера Борис Немцов улицата, на която се намира съветското посолство. Членовете на общинския съвет на американската столица са дали своят вот единомислещо да почетат паметта на " убития деятел за народна власт ", писа Би Би Си.

Немцов, който бе гневен критик на президента Владимир Путин, бе убит през февруари 2015 година, прибирайки се в дома си в Москва. Мемориалът на мястото на убийството му постоянно става обект на вандалски дейности.

" Сегашният политически режим желае да изтрие паметта на татко ми, вярвайки – вярно – че знаците са значими и че те могат да вдъхновят смяна ", съобщи дъщерята Жана Немцова пред общинските съветници във Вашингтон.

Миналата година петима чеченци бяха наказани за убийството, само че фамилията и поддръжниците на Немцов са на мнение, че същинския гарант е останал ненаказан.

Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски съобщи, че американските управляващи " вършат мръсни номера ". Депутатът Михаил Дегтярев отвърна, че следователно улицата, на която се намира посолството на Съединени американски щати в Москва, би трябвало да бъде кръстена " Северноамериканска задънена улица " в чест на външната политика на Вашингтон, написа ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР