Вашето тяло е вашият храм. Ако се грижите добре за

...
Вашето тяло е вашият храм. Ако се грижите добре за
Коментари Харесай

5 здравословни храни които прочистват тялото

Вашето тяло е вашият храм. Ако се грижите добре за него, ще останете здрави. Следователно, би трябвало да му давате здравословни храни и питиета.

Представяме пет от най-хубавите, които ще ви подддържат здрави и ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате най-добре!

1. Гореща вода с лимон

Вместо да посегнете към чаша кафе, започнете деня си с огромна чаша гореща лимонена вода. Тази натурална напитка ви дава сила заран и хидратира тялото след сън.

Чаша топла вода с лимон на празен корем също по този начин подтиква метаболизма и може да помогне на хората, които страдат от храносмилателни проблеми. Освен това, лимоните са с високо наличие на витамин С, което покачва имунитета.

2. Листни зелени зеленчуци

За разлика от марулята, тъмните листни зелени зеленчуциЬ, като спанак и кейл, ви обезпечават доста хранителни субстанции. Те са цялостни с фибри, минерали и антиоксиданти, което оказва помощ за справяне със напрежението и усъвършенства виталитета.

3. Ленено семе

Ленените семена са същинска суперхрана. Семето подтиква храносмилането и има натурален слабителен резултат. Семената също са значим източник на алфа-линоленова киселина, омега-3 мастна киселина, която се среща в ядки и семена.

Тези мастни киселини намаляват риска от сърдечно-съдови болести, имат противовъзпалителен резултат и укрепват имунната система.

4. Зелен чай

Има доста аргументи, които вършат зеленият чай потребен. Като цяло обаче е добра опция за всички, които не обичат кафе.

Напитката е от изгода за тялото, тъй като усилва метаболизма, подтиква храносмилането и усъвършенства бъбречната функционалност.

5. Артишок

Опитвали ли сте в миналото артишок? Не? Тогава би трябвало да го извършите незабавно, в случай че желаете да направиш нещо положително за вашето тяло. Зеленчукът е прочут със своята детоксикираща мощ и постоянно се употребява за лекуване на стомашни проблеми. Като пребиотик пък подтиква храносмилането. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР