Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да

...
Вашето мнение е важно за насУчаствайте в , за да
Коментари Харесай

Илон Мъск купи окончателно Twitter за 44 млрд. долара и уволни ръководството

Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Най-богатият човек в света - Илон Мъск, дефинитивно приключи късно в четвъртък придобиването на Twitter Inc за 44 милиарда $, заяви пред Би Би Си вложител в договорката.

Самият Мъск разгласява туит, който гласи: " Птицата е освободена ", в явна отпратка към логото на платформата и продажбата.

По-рано Мъск сподели още, че не купува Twitter, с цел да завоюва, а по хуманни подбуди и " цивилизацията да има общ цифров градски площад.

Това поставя завършек на сагата, при която Twitter се обърна към съда, с цел да задължи милиардера да съблюдава изискванията на договорката за придобиване, от която той се опита да се откаже.

Първото, което направи по-късно притежателят на SpaseX и Tesla, беше да уволни висшето управление на компанията. Той упреква основния изпълнителен шеф Парадж Агравал , основния финансов шеф Нед Сегал и директорката само че правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде , че са го подвеждали за броя на спам сметките в платформата.

Агравал и Сегал са били в централата на компанията в Сан Франциско по време на завършването на договорката и незабавно са били съпроводени до изхода.

Мъск споделя, че желае да „ победи “ спам ботовете, да направи логаритми, които дефинират по какъв начин наличието е представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на ненавист и разделяне.

До този миг той обаче не е съобщил по какъв начин ще реализира това и кой ще ръководи компанията, до момента в който сподели, че възнамерява да редуцира работни места, оставяйки в неопределеност към 7500 чиновници .

Мъск, който се дефинира като „ абсолютист на свободата на словото “, беше сериозен към политиките на Twitter за модериране и новината се посреща със смесени усеща от потребителите.

По-рано тази седмица Мъск разгласява видео по какъв начин влиза в централата, носейки кухненска мивка с надпис: „ Оставете го да потъне! “.

Той също по този начин промени профила си в Twitter на " Chief Twit ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР