ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната

...
ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната
Коментари Харесай

ВАС отмени становище за екооценка на министър Нено Димов за изменение на ОУП на Община Приморско

ВАС анулира Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите Нено Димов за изменение на общия организационен проект /ОУП/ на Община Приморско, оповестяват от пресцентъра на съда.

Решението може да се апелира в 14-дневен период.

Върховният съд анулира мнение, с което е координиран Проект на Изменение на Общия организационен проект (ИОУП) на община Приморско. Административно дело е формирано по тъжби на Фондация "Българска Фондация Биоразнообразие " и на "Перла Г " АД. Съдиите връщат преписката на министъра на околната среда и водите за ново изговаряне при съблюдаване на дадените инструкции по пояснение и използване на закона. Според тричленния състав са позволени пропуски и непълноти в Становището, Доклада за екологична оценка и Доклада за оценка на съвместимостта при проучване на характерностите на околната среда за територии, които евентуално ще бъдат доста наранени от промените в Общия организационен проект.

Съдиите показват още, че не са взети поради всички съществуващи екологични проблеми, открити на друго равнище, имащи отношение към плана, в това число отнасящите се до региони с изключително екологично значение, като предпазените зони по Закона за биологичното многообразие. За някои местообитания не са преценени евентуалните обилни въздействия върху биологичното многообразие, фауната и флората, се споделя още в определението на съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР