Вървим заедно, едновременно, като войници.“Това каза пред БНР Данко Калапиш,

...
Вървим заедно, едновременно, като войници.“Това каза пред БНР Данко Калапиш,
Коментари Харесай

Дигиталната раница започва активно да се налива с учебно съдържание

„ Вървим дружно, по едно и също време, като бойци. “

Това сподели пред БНР Данко Калапиш, шеф на 107 ОУ „ Хан Крум “, участник в традиционната Есенна академия на Съюза на ръководителите в системата на националната култура. Над 600 шефове и заместник-директори от страната вземат участие в срещата.

„ Темата за взривните устройства е изчистена още в края на предходната образователна година. Бяха направени нови правила. Тези спешни обстановки са напълно изчистени “, увери учебният шеф по отношение на миналогодишния опит със сигналите за сложени бомби, които блокираха образователния развой в редица учебни заведения.

Вече се получават електронни бележки за отсъствия на учениците, заяви Калапиш. По думите му се губи софтуерно време, когато бележката е на хартия, да се извиняват отсъствията, а в този момент това става автоматично с приемането на бележката.

„ В момента ние виждаме извинените отсъствия непосредствено. Не е малко работа. Особено в по-тежките грипни сезони класният началник губи много време. “

 

Дигиталната раница стартира интензивно да се налива с образователно наличие, уточни Данко Калапиш. По думите му „ тя и сега работи, само че не в цялостния си размер “.

„ СТЕМ центровете по ПВУ също са в деяние. Повечето учебни заведения подадохме СТЕМ концепциите си. Това са най-сериозните неща, които в цифрово отношение ни чакат. “

 

Разликата сред най-младия и най-възрастния преподавател в 107-о учебно заведение е 50 години, като най-младият е роден през 2000-а година, описа Калапиш.

„ Българският преподавател е доста адаптивен. Младият сътрудник се оправя по-бързо, по-възрастният се оправя не по-зле като качество на работата и потребление на принадлежности в тази сфера. “

99% от учебните заведения към този момент са нараснали заплатите на преподавателите, стана ясно от думите на учебния шеф.

 

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР