Вървим в правилната посока“. Така президентът на КНСБ Пламен Димитров

...
Вървим в правилната посока“. Така президентът на КНСБ Пламен Димитров
Коментари Харесай

Пламен Димитров​: Настояваме за още 20 дни платен отпуск за майките, които гледат децата си в кризата

„ Вървим в вярната посока “. Така президентът на КНСБ Пламен Димитров разяснява пред Българска национална телевизия решението на държавното управление за 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите. Той добави, че въпреки и други като притежателите на фитнес зали и зеленчукопроизводители да се нуждаят от понижаване на Данък добавена стойност, политическото решение за ресторантьорския бизнес е с преимущество, защото най-губещи от изключителната обстановка са точно той и туризмът.
Синдикалистът изрази позицията на КНСБ, че данъчната система се нуждае от промяна. Необходимо е да има диференцирани налози, както и необлагаем най-малко за всички приходи. Плоският налог, по думите му, потвърди, че е неефикасен и това проличава от нивата, за стопански напредък, които България заема в европейските ранглисти. Най-силните стопански системи в Европа и света имат високи налози. Иначе, в изискванията на актуалната рецесия всички сме разбрали какъв брой значимо е да има " повече страна и по-ефективна страна ".
Димитров разяснява и финансовите компенсации за потърпевшите работещи и безработни. Според него за към 55 хиляди души би трябвало да бъде нараснало компенсацията за безработица. За майките, останали у дома, с цел да гледат децата си по време на пандемията, би трябвало да се провиснал спомагателни 20 дни заплатен отпуск. Мярката 60:40, по думите му, е работеща. Синдикатите оферират тя да бъде разширена на 80:20 изключително за туристическия и транспортния бизнес. В момента се водят диалози с държавното управление и синдикалният водач се надява да бъде реализирано единодушие в околните 1-2 седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР