Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство. Това

...
Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство. Това
Коментари Харесай

Депутати на Слави го напускат. Той ги обвини, че били купени

" Вървим в посока на това да осигурим цялостно болшинство ". Това съобщи в Стара Загора депутатът от " Продължаваме Промяната " Атанас Михнев - на фона на анонса на премиера Кирил Петков, че се търсят 12 депутати от Има Такъв Народ, които да се " отделят " от групата си и да обезпечат болшинството откакто водачът Станислав (Слави) Трифонов разгласи овакантяване на управническата коалиция. правилно или не - първото затвърди самият Трифонов, който малко след изявата на Михнев разгласи (традиционно) в профила си във фейсбук:

" Току-що получих информация, че депутати от " ИТН " ще изоставен парламентарната ни група. И ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев ".

И надлежно упрекна съратниците си в това, че били купени и ги разгласи за " предатели:

" Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане. Не е нужно да съм гадателка, с цел да позная, че те ще изговорят купища неистини и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, единствено и единствено да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че измяната си е изменничество и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях ".



Колко са обаче тези депутати, към този момент остава неразбираемо. На въпрос към Михнев дали те са 12, той отговори:

" Не. По-малко. Вървим в посока на това да осигурим цялостно болшинство ".

Депутатът разяснява, че не може да се приказва за спорене, когато няма цена, и изясни това с Търговския закон:

" Търговският закон споделя, че комерсиалната договорка, като няма цена за дадена стока, е оскъдна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим, са хора с вярната мотивация да трансформират България ".

След като " ИТН " напусна ръководещата коалиция " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия имат 109 депутати. За болшинство са нужни най-малко 121.

Според седем депутати ще изоставен групата на " ИТН " в Народното събрание. Те ще излязат от групата, макар че още нямат твърда спогодба с " Продължаваме промяната ", а занапред ще чакат предложения за партньорство.

Седмината се провеждат от подалия оставка състезателен министър на Има Такъв Народ Радостин Василев, който бил срещу спуснатото от партийния водач овакантяване на държавното управление.

В групата нови самостоятелни депутати в началото били осем души - досегашната организационна секретарка на Има Такъв Народ Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев.

В хода на диалозите на групата към Радостин Василев обаче Виктория Василева се е отказала и е предпочела да остане при Слави Трифонов най-малко към този момент.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР