Върви решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. Знаете, че

...
Върви решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. Знаете, че
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Има пречупване на растежа на регистрираните нови случаи на ден

Върви решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. Знаете, че сме в околопиковия времеви период и какво би трябвало да се случи в него - изкривяване на трендовете на напредък. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Очакван ред на изкривяване на трендовете. Пречупване на тренда на повишаване на новите случаи, изкривяване на тренда на повишаване на заетостта на болничните кревати, изкривяване на тренда на високата смъртност.

Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно. Намираме се в интервала на пика на новите случаи. Виждате, че вирусът не може да доближи контролната число от 15 000 случая дневно. Няма супер пожар.

Системата върви по заложената траектория. Базовото репродуктивно число през днешния ден е отново под 1.3 - цената е 1.18.

Омикронът чарува, само че фантазията му да възпламени супер пожар угасва. Прогнозата, че огромната част от българския народ, която се пази и съблюдава ограниченията, ще понесе на гърба си инатестата част на българския народ, се извършва.

Няма претъпкани лечебни заведения. Тук се чака прочут напън върху здравната система, до момента в който се пречупи и този тренд. Това се чака да отнеме седмица до 10 дни. Очакванията са, че здравната система ще издържи. Може да се появят краткотрайни проблеми в някои области, само че има запас, те бързо да бъдат овладени.

Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория. Налице е прегаряне на пожара във значими области на страната - там стойностите на контролните показатели спадат.

Няма район, който да се е насочил към Етап 4 на проекта. Очаква се никой район да не стигне до там. Вероятността на картата, която виждате на осведомителния портал, да се появи виолетово, е доста дребна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР