Върви ли си строеж на т.нар. Шофьорски плаж в местността

...
Върви ли си строеж на т.нар. Шофьорски плаж в местността
Коментари Харесай

Политически зоопарк: Съвсем се самозабравиха със строителството на Алепу

Върви ли си градеж на така наречен Шофьорски плаж в местността Алепу при Созопол? Със сигурност да, демонстрират фотоси от Фейсбук.
Това се случва, откакто предходната година отново на същото място имаше проблеми – поради същия градеж. Обяснението по това време беше, че се укрепва свлачище и то след.. градеж. Нарушения по този начин и не бяха открити, въпреки да имаше 2 инспекции – при втората ДНСК категорично посочи, че се укрепвал брегът.
Припомняме, че реализатор на плана е " Главболгарстрой ". Същата компания завоюва и плана за Национална детска болница, като тя е едно от най-известните имена в строителния отрасъл в България.
Строежът провокира митинги на екоактивисти. Те оповестиха, че не одобряват мнението на ДНСК, че това е подсилване на брега и всичко е законно, а считат, че се строи голям хотел в неразрешена зона от Натура 2000 и на ръба на предпазената територия Блато Алепу.
Сериозно отвращение е налице и в обществените мрежи, като жителите насочват обвиняванията си към политическата класа. По традиция ние ви представяме най-интересните и съдържателни отзиви в рубриката ни " политически зоопарк ".
Ето ги и тях:
Илиян Василев (бивш дипломат)
Тези нагли управленци фактически са се самозабравили със строителството на Алепу. Разрушават визията за страната като положително място за отдих, по-късно се сърдят, че публицистите и еколозите разкриват нелицеприятната страна за нечисти езера, за изливащите се в морето канализации, и така нататък Как да скриеш тази фотография, която споделя всичко за безобразията в страната? Как с нея да привлечеш туристи?
В проведеното ОПГ вземат участие общините, локални и централни управляващи, депутати, министри, министър председател. И по-късно за какво не вървим на българското Черноморие. Ами нали тази размери строителство ще генерират нови отпадни води, които още веднъж ще вливат някъде в морето. След време концесионер на плажа ще стане притежателя на " укрепителното оборудване ", в случай че не е станал.. И алчността погуби бизнеса и природата, унищожава стойност освен за настоящото, само че и за потомство напред.. Това което " печели " притежателя на това " оборудване ", го губят и то доста повече, другите зад него.
Просто е. Икономиката, глупако!
И ще стане като в тази фотография, която е най-крещящото доказателство за продължаващото закононарушение против българския туризъм и черноморие.
Ако питате по какъв начин корупцията изяжда бъдещето ви, ето ви образец.
След това за какво сме губели позиции?
Анна Заркова (журналист)
Огромен хотел върху свлачище изяде прелестния плаж край курорта " Свети Тома ". Строителният надзор не го видя.
Нищо чудно. Нормално.
Съвсем обикновено за страна, в която всичките институции - парламент, държавно управление, магистратура, полиция, организации и комисии - са напълно заменими от една джипка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР