Варварски събор стягат на 23 септември на Средновековната крепост Хоталич

...
Варварски събор стягат на 23 септември на Средновековната крепост Хоталич
Коментари Харесай

Спартак, Атила и Аспарух се срещат на варварски събор на крепостта Хоталич

Варварски събор стягат на 23 септември на Средновековната цитадела Хоталич край Севлиево. Това ще е второто издание на Фестивал на историческото завещание.

Над 100 участници от България и Румъния ще пресъздадат народите и културите на локалните хора, пренебрежително сбутани от Рим под общия знаменател варвари. В рамките на фестивала посетителите ще станат очевидци на антични обреди, занаяти и умения, които ще получат нов искра измежду дрънчене на оръжие и наслоено през вековете съмнение.

 sabor „Далеч, оттатък хоризонта, могъщият Рим ще следи с паника зараждащия се съюз и ще пробва да го разбие в зародиш. А наблюдаващи ще има. Отвъд воалът на времето с потомците си ще бъдат Спартак, Децебал, Аларих, Атила, Аспарух и още стотици, хиляди сенки“, разкриват уредниците.

Шатрите си ще разпънат траки, даки, келти, готи, скити, хуни.

Всеки народ ще забие знамето си на свещена земя, ще показва своите оръжия, облекло, бойни умения, занаяти и ритуали. Ще търгува, чества и води война. Дали племената ще стигнат до сговор или далечните пръсти на Вечният град ще съумеят да всеят разкол измежду тях, ще стане ясно по време на церемониите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР