Варшава, Вилнюс и Киев излязоха със съвместно изявление, в което

...
Варшава, Вилнюс и Киев излязоха със съвместно изявление, в което
Коментари Харесай

Президентите на Литва, Полша и Украйна искат нови санкции срещу Русия

Варшава, Вилнюс и Киев излязоха със взаимно изказване, в което приканват за по-строги наказания против Русия. Документът за резултатите от тристранната среща в четвъртък в онлайн формат беше признат от президентите на Литва, Полша и Украйна Гитанас Науседа, Анджей Дуда и Владимир Зеленски, оповестиха от пресслужбата на литовския водач, предава ТАСС.

Предлага се усилване на глобите въз основа на „ експанзията против Украйна “, която се приписва на Руската федерация. Освен това президентите още веднъж приканиха Руската федерация да „ деескалира посредством евакуиране на войските от украинската граница “.

Те също по този начин повториха загрижеността си по отношение на газопровода „ Северен поток 2 “, като обявиха, че ще работят дружно, с цел да се опълчват на Русия, която употребява силата като средство за геополитическо въздействие, и да се опълчват на монополизирането на европейския газов пазар.

Видеоконференцията на президентите беше планувана за 30-ата годишнина от формалното признание на независимостта на Украйна от Вилнюс и Варшава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР