Варшава. Варшава разширява инсталацията си за изгаряне на смесените битови

...
Варшава. Варшава разширява инсталацията си за изгаряне на смесените битови
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети инсталацията за изгаряне на отпадъци в полската столица Варшава

Варшава. Варшава уголемява инсталацията си за изгаряне на смесените битови боклуци на града, като кандидатства за финансиране по европейските стратегии. Действащата апаратура е с потенциал 60 хиляди т/г., а с новата се възнамерява потенциалът да доближи 305 хиляди т/г. По време на работно посещаване във Варшава кметът на София Йорданка Фандъкова посети инсталацията за изгаряне на боклуци в полската столица и се срещна с направения план за уголемение. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община .
Варшава, както и София, кандидатства за съфинансиране от Европейската комисия. Проектът за уголемение на инсталацията за изгаряне на боклуци на Варшава е с планирана стойност 1 милиарда злоти или 500 млн. лева
„ Действащата апаратура работи от 2000 година, като трябваше да отговорим на недоверието на част от хората свързани с работата и чистотата на въздуха. Сега данните демонстрират, че няма проблеми с чистотата на въздуха, даже може да се каже, че въздухът е много по-чист в този момент, от преди. Жителите на Краков, Познан, Бидгошч, където също към този момент работят съоръжения за изгаряне, се убедиха, че няма никакъв проблем “ - това съобщи шефът на общинската компания за ръководство на отпадъците Пьотр Лешчжински. Инсталацията създава топло и електрическа енергия и работи със суха система за отнасяне на димните газове.
На територията на Варшава работят още няколко уреди за ръководство на отпадъците, като те също са построили и цех за механично-биологично отнасяне на отпадъците, какъвто от 2015 година работи и в София. Компанията, която дава отговор за отнасяне на отпадъците във Варшава е 100% общинска благосъстоятелност, какъв е и моделът, който следва в София. В Полша работят към 120 съоръжения за механично-биологично отнасяне на отпадъците. В инсталацията на Варшава се изгарят смесените битови боклуци, които преди този момент са минали през развой на сепариране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР