Варшава. Полските власти са предали на украинската страна предложение за

...
Варшава. Полските власти са предали на украинската страна предложение за
Коментари Харесай

Rzeczpospolita : Киев е получил от Варшава предложение за безвъзмездна военно-техническа помощ

Варшава. Полските управляващи са предали на украинската страна предложение за безплатна военно-техническа помощ. Това заяви полският вестник Rzeczpospolita („ Реч Посполита " ), базирайки се на Министерството на защитата на Украйна.

„ Министерството на защитата на Украйна осведоми Rzeczpospolita, че Киев е получил предложение от полското министерство на защитата за безвъзмезна военно-техническа помощ “, написа изданието. Според вестника в близко бъдеще ще се проведат телефонни диалози сред министрите на защитата на двете страни.

В изявление за полския вестник украинският министър на защитата Алексий Резников отбелязва мощната политическа поддръжка, която Варшава оказва на Киев. Но до момента не е била изпращана военна помощ. " До момента не сме получили нищо. Имаме дълга история на полската филантропична помощ, само че в случай че приказваме за военна поддръжка, към момента не е имало такива доставки ", сподели той.

Според Резников това се дължи на обстоятелството, че той към момента не се познава с полския министър на националната защита Мариуш Блашак. През последните месеци те даже не са разговаряли нито един път по телефона.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР