ВАРШАВА, Полша (AP) — Националните консерватори, които управляваха Полша в

...
ВАРШАВА, Полша (AP) — Националните консерватори, които управляваха Полша в
Коментари Харесай

Ден на 2-ма премиери в Полша започва забавения преход към центристко, проевропейско правителство

ВАРШАВА, Полша (AP) — Националните консерватори, които управляваха Полша в продължение на осем години, се чака най-сетне да се откажат от властта седмица към центристки блок, воден от политическия деец Доналд Туск.

Преходът ще се реализира на няколко стъпки в границите на три дни, започвайки от понеделник, съвсем два месеца, откогато поляците се явиха в голям брой, с цел да гласоподават за смяна в националната избори. Преходът беше занимателен със седмици от президента, който избра да задържи политическите си съдружници на поста допустимо най-дълго.

Смяната на властта в Полша е от голяма важност за 38-те милиона жители на централноевропейската нация, където груповият яд докара до рекордно висока изборна интензивност, с цел да смени държавно управление, което подкопаваше демократичните правила.

Има облекчение за мнозина, в това число дами, които видяха ерозирани репродуктивни права, и ЛГБТК+ хора, изправени пред акция на ненавист на държавното управление, която накара някои да изоставен стр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР