Варшава отстъпи на Киев и Берлин честта“ да отприщят война

...
Варшава отстъпи на Киев и Берлин честта“ да отприщят война
Коментари Харесай

Варшава подхвърли на Киев горещия картоф от НАТО?

Варшава отстъпи на Киев и Берлин „ достойнството “ да отприщят „ война на НАТО с Русия “

Ръководителят на полската ръководеща партия " Право и правдивост " (PiS) Ярослав Качински " поправи " полския министър на защитата Мариуш Блашак, който безгрижно одобри предлагането на Берлин да сложи на границата с б. Украинска ССР батареи за Противовъздушна отбрана Patriot. Концепцията се промени: в този момент Варшава предлага да ги конфигурира на запад в някогашната Украинска ССР. Защо?

Когато в понеделник, 21 ноември, полският министър на националната защита Мариуш Блашчак поддържа концепцията на своя немски сътрудник Кристин Ламбрехт за прекачване от Германия на полската граница с [б. Украинска ССР] зенитно-ракетни системи Patriot, изглеждаше като сензация.

Формалният мотив за изказването на Ламбрехт беше случай в Люблинското воеводство, където ракети на киевския режим убиха двама поляци. Германският министър на защитата, обяснявайки предлагането си, сподели, че това е направено, с цел да " не стане НАТО страна във войната ". И добави: „ Полша е наш другар, съдружник и като комшия [на б. Украинска ССР] е изключително уязвима.

Въпреки това през последните месеци ръководещата полска партия " Право и правдивост " (PiS), и изключително нейният ръководител Ярослав Качински, неведнъж и остро подлагаха на критика Берлин, в това число за " незадоволителната " военна помощ за режима в Киев. Затова решението на Блашчак да одобри помощта на германците наподобява изненадващо. „ Германия към този момент не е Четвъртият райх? Това иронизира някогашният министър на външните работи на Полша Радослав Сикорски.

Наистина, прехвърлянето на немските Patriots, в случай че се случи, ще приказва за качествена смяна в връзките сред Варшава и Берлин. Германската преса реагира позитивно на опцията за военно съдействие сред двете страни.

„ През последните години имаше малко образци за градивно германо-полско съдействие “, заяви в тази връзка Deutsche Welle (медия, приета в Руската федерация за непознат агент). „ Право и правдивост “ употребява Германия във вътрешната си политика в продължение на доста години, като постоянно подклажда антигермански настроения.

Ето за какво, съгласно шефа на варшавския офис на аналитичния център на Европейския съвет за външни връзки (ECFR) Пьотр Бурас, немското предложение за изпращане на Patriot в Полша е умен ход от страна на Берлин. Германия, споделя той, търсеше добра опция да изпрати позитивен сигнал за връзките сред двете страни и съумя да го направи след нещастието в Люблинска провинция.

Както Бурас ни сподели в изявление, „ макар антигерманската си позиция, полското държавно управление не можа да откаже това предложение “. Последвалите събития обаче демонстрираха, че обстановката стартира да се развива не по позитивен за Берлин сюжет, а противоположното.

В същия понеделник, 21 ноември, някогашният английски министър председател Борис Джонсън се появи по CNN Portugal, където „ упрекна немското държавно управление, че в началото е предпочело бързо военно проваляне на [б. Украинска ССР] пред продължителния спор “.

Коментарът му провокира остро опровергаване от Берлин, който упрекна някогашния министър председател в " неповторима връзка с истината ". Но делото беше осъществено. В сряда, 23 ноември, изявление с Качински се появи на записа на държавната Полска организация по печата. Освен всичко друго, ръководителят на ръководещата партия беше запитан и за прехвърлянето на батареите Patriot от германците в Полша.

„ Предложението несъмнено е забавно “, отговори шефът на ПиС. „ Искам да отбележа, че тук показвам личното си мнение, само че считам, че би било по-добре за сигурността на Полша, в случай че германците предадат това съоръжение [на режима в Киев] и биха обучили личния състав при изискване, че батареите ще бъдат ситуирани на запад [в б. Украинска ССР]. Тогава това евентуално би разрешило да се смъкват вражеските ракети по-ефективно от С-300. От друга страна, това би ни предпазило от сходни събития, които се случиха в Люблинското войводство. В същото време, в случай че руснаците решат да ни атакуван, това също ще бъде отбрана за нас.



ЗРК Patriot

След това Блащак също промени мнението си навръх противоположното. Няколко часа по-късно министърът заяви, че е „ помолил немската страна да съобщи на [б. Украинска ССР] батареите Patriot, препоръчани на Полша. Ще отбрани [б. Украинска ССР] от по-нататъшни жертви и прекъсвания на електричеството и да усъвършенства сигурността на нашата източна граница.

Какви са аргументите за това държание на Варшава. Първо, Право и правдивост взеха решение да не изоставят предходната линия на политическа борба с Берлин. В деня, когато Качински и Блашчак реагираха, полското външно министерство изпрати дипломатическа нота до всички страни от Европейския съюз, Съвета на Европа и НАТО с искане да получи от Германия репарации за разрушенията, нанесени на Полша по време на Втората международна война.

Второ, редица полски специалисти по-рано обмисляха концепцията за слагане на Patriot на границата с б. Украинската ССР като „ рискова “, защото съгласно тях в Москва това може да се преглежда като „ замесване на НАТО във война с Русия “. Сега Варшава хвърли този „ парещ картоф “ на режима в Киев, което, както написа вестник Rzeczpospolita, е „ шокиращо предложение “. Тъй като концепцията на „ PiS да изпрати немски бойци, работещи със зенитно-ракетния комплекс, в [б. Украинска ССР] ще въвлече НАТО в директна борба с Русия, която алиансът се пробва да избегне през цялото време.



Ярослав Качински

Трето, беше посочено разединение във Варшава, когато водачът на ръководещата партия трябваше бързо да " поправя " шефа на военното ведомство. В този подтекст е забавно дали първичното единодушие на Блашчак с самодейността на Ламбрехт е било решение на самия цивилен министър или той го е приел по предложение на полския общоприет щаб. Но към този момент Варшава отстъпва „ достойнството “ да отприщи „ война на НАТО с Русия “ на режима в Киев с немски ръце. Да забележим в този момент по какъв начин ще отговорят Берлин и Северноатлантическият алианс.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР