Варшава настоява за тази мярка като средство за възпиране на

...
Варшава настоява за тази мярка като средство за възпиране на
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да прехвърли 2000 американски войници от Германия в Полша

Варшава упорства за тази мярка като средство за въздържане на възможна съветска експанзия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че обмисля да трансферира 2000 американски бойци от Германия в Полша - мярка, за която Варшава упорства като средство за въздържане на възможна съветска експанзия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние приказваме за това ", сподели Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет, откакто се срещна с гостуващия полски президент Анджей Дуда. По думите на Тръмп Съединени американски щати разполагат с над 50 000 бойци в Германия, които са там " от доста, доста от дълго време ", тъй че 2 000 от тях може да бъдат пратени в Полша. Той добави, че полската страна ще похарчи доста пари за построяването на казарми за тези бойци и изрази вяра, че Русия " ще се отнася с почитание към Полша ". 

Застанал до полския президент Анджей Дуда в Овалния кабинет, Тръмп посочи че още няма решение по въпроса и добави: " Не сме финализирали нищо ". 

" За страдание те са страдали прекомерно постоянно ", сподели Тръмп по адрес на поляците. " Те са в средата на всичко. Когато се случват неприятни неща, като че ли Полша е първата ", означи Доналд Тръмп. Той сподели, че някой ден ще посети Полша, само че датите още не са избрани. 
 

Варшава от месеци упорства пред Вашингтон да ускори военното си наличие на полска територия. Правителството на Полша се надява Съединени американски щати да имат своя непрекъсната база в страната, която да се назовава " Форт Тръмп ". 

В наличието на Дуда президентът на Съединени американски щати напомни, че Полша има намерение да купи над 30 американски изтребителя F-35. По мотив тези планове Белият дом заяви, че през днешния ден следобяд два такива самолета ще прелетят над Вашингтон. " Те ще създадат малко шоу за нас и ние вършим това, тъй като Полша е поръчала 32 или 35 напълно нови F-35 от най-високо равнище ", изясни Тръмп, представен от Ройтерс и АП. 

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че " не е угрижен " във връзка изказванията, че демокрацията в Полша е в оттегляне, добави ДПА. " Те [поляците] знаят, че в случай че отстъпват [от демокрацията], няма да се оправят по този начин добре ", сподели той във връзка огромния стопански напредък на Полша. Анджей Дуда репликира репортера, задал въпроса с думите: " Някой ви е излъгал. В Полша няма проблем с демокрацията ".

Пред репортерите Доналд Тръмп разгласи, че обмисля да наложи наказания, свързани с плана за газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия и предизвести Берлин, че може да стане " пленник " на Москва. " Ние защищаваме Германия от Русия, а Русия получава милиарди и милиарди долари от Германия ", сподели Тръмп и повтори рецензиите си към Берлин, че харчи за защита под контрактуваното в НАТО равнище от 2 на 100 от своя Брутният вътрешен продукт. Той призна, че въпреки всичко решението за " Северен поток 2 " принадлежи по право на Германия.  / Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР