Варшава, а не Москва подкопава години наред руско-полските отношения, заяви

...
Варшава, а не Москва подкопава години наред руско-полските отношения, заяви
Коментари Харесай

Русия: Варшава, а не Москва подкопава руско-полските отношения

Варшава, а не Москва подкопава години наред руско-полските връзки, съобщи през днешния ден пред ТАСС говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Именно представители на Варшава подкопаваха дълги години и активността на специалистите, и двустранните връзки,- разяснява тя изказване на полската дипломация във връзка изявление на съветския водач Владимир Путин за началото и хода на Втората международна война. - " Агресивната реторика, събарянето на монументи на борци против фашизма, подстрекателската роля в приемането на антируски наказания от Европейски Съюз директно потвърждават това ", добави Захарова, предава Българска телеграфна агенция.

В четвъртък Путин съобщи пред публицисти, че Съветският съюз финален от европейските страни е подписал с Германия пакт за ненападение. Той сподели, че руските войски са влезнали в Полша по силата на протоколите към този пакт, само че самата Полша е взела участие преди този момент в подялбата на Чехословакия, а все още, когато руските войски са стъпили на полска земя, държавното управление на Полша, изгубило надзор върху въоръжените сили, е избягало от страната. " Нямало е с кого да се беседва ", добави съветският президент, представен от ТАСС.

В отговор външното министерство на Полша изрази безпокойствие във връзка думите на Владимир Путин. Ведомството уточни, че те " показват лъжлива картина на събитията ", по тази причина будят съмнение.

Руски и полски специалисти работят в комисия по сложните въпроси от историята на двустранните връзки, основана за да се преодолеят несъгласията, провокирани от другите мнения за събитията от предишното, напомня ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР