Варнеската градска организация на БСП проведе една от най-важните си

...
Варнеската градска организация на БСП проведе една от най-важните си
Коментари Харесай

БСП – Варна най-вероятно ще подкрепи Костадин Костадинов за кмет

Варнеската градска организация на Българска социалистическа партия организира една от най-важните си конференции в последните години и дефинира метода, по който ще взе участие в идните локални избори. Преди всичко обаче варненските социалисти демонстрираха, че още веднъж са единни след опита за промяна на водача им.

По време на конференцията със 139 против 18 гласа беше отхвърлено предлагането да се разисква промяната на ръководителя на Градския съвет Борислав Гуцанов. Това е на процедура избор на доверие към него от страна от страна на цялата варненска организация.

От своя страна водачът на БСП-Варна предложи формулата, която дава максимален късмет за обединяване освен социалистите, само че и на цялата левица в морския град. По предложение на Гуцанов в листата за общински съветници ще бъдат включени претенденти на АБВ, ОБТ, социалдемократически обединения, Отечествен съюз и други Така Българска социалистическа партия дава опция за сливане на цялото ляво пространство във Варна, като отстъпва 10 места в листата си.

Социалистите в морската столица взеха решение да проявят предвидливост, натурализъм и политическа зрялост в името на предстоящата от жителите смяна. Това е главната причина те да не повдигнат собствен личен претендент за кмет.

За сметка на това, решението им е да поддържат самостоятелен и родолюбив претендент. Така Българска социалистическа партия протяга ръка към родолюбците във Варна, с чиято поддръжка има действителен късмет да промени статуквото в ръководството. Името на най-вероятния кандитат-кмет, който да дава отговор на избора, изработен от градската конференция на социалистите е Костадин Костадинов.

С болшинство от над 90% делегатите взеха решение листата за претенденти за общински съветници да бъде водена от водача на градската организация Борислав Гуцанов. На челно място се подрежда и Павел Раличков, наследник на непрежалимата доцент Лидия Петкова, която беше освен един от най-изявените представители на Българска социалистическа партия в общинския съвет, само че и ръководител на социалистите във Варна. На трето място е добре познатият на цялата локална левица Димитър Чотурков, на четвърто – досегашният водач на съветниците от Българска социалистическа партия Милена Георгиева. На идващото място е младият проектант Николай Гочев.

Предстои решенията за претендента за кмет и за лидер на листата за съветници да бъдат утвърдени от Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР