Варнеската градска организация на БСП проведе една от най-важните си

Варнеската градска организация на БСП проведе една от най-важните си ...

БСП – Варна най-вероятно ще подкрепи Костадин Костадинов за кмет.Варнеската градска организация на БСП проведе една от най-важните си конференции в последните години и определи начина, по който ще участва в предстоящите местни избори. Преди всичко обаче варненските социалисти показаха, че отново са единни след опита за смяна на лидера им.

По време на конференцията със 139 срещу 18 гласа беше отхвърлено предложението да се разисква смяната на председателя на Градския съвет Борислав Гуцанов. Това е на практика вот на доверие към него от страна от страна на цялата варненска организация.

От своя страна лидерът на БСП-Варна предложи формулата, която дава най-голям шанс за обединение не само социалистите, но и на цялата левица в морския град. По предложение на Гуцанов в листата за общински съветници ще бъдат включени кандидати на АБВ, ОБТ, социалдемократически формации, Отечествен съюз и др. Така БСП дава възможност за обединяване на цялото ляво пространство във Варна, като отстъпва 10 места в листата си.

Социалистите в морската столица решиха да проявят далновидност, реализъм и политическа зрялост в името на очакваната от гражданите промяна. Това е основната причина те да не издигнат свой собствен кандидат за кмет.

За сметка на това, решението им е да подкрепят независим и патриотичен кандидат. Така БСП протяга ръка към родолюбците във Варна, с чиято подкрепа има реален шанс да промени статуквото в управлението. Името на най-вероятния кандитат-кмет, който да отговаря на избора, направен от градската конференция на социалистите е Костадин Костадинов.

С мнозинство от над 90% делегатите решиха листата за кандидати за общински съветници да бъде водена от лидера на градската организация Борислав Гуцанов. На челно място се нарежда и Павел Раличков, син на непрежалимата доц. Лидия Петкова, която беше не само един от най-изявените представители на БСП в общинския съвет, но и председател на социалистите във Варна. На трето място е добре познатият на цялата местна левица Димитър Чотурков, на четвърто – досегашният лидер на съветниците от БСП Милена Георгиева. На следващото място е младият архитект Николай Гочев.

Предстои решенията за кандидата за кмет и за водач на листата за съветници да бъдат одобрени от Националния съвет на БСП.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
реклама

Източник: petel.bg