Варненското общинско дружество „Градски транспорт“ ЕАД е практически в състояние

...
Варненското общинско дружество „Градски транспорт“ ЕАД е практически в състояние
Коментари Харесай

ДБ: Варненският градски транспорт е в необявена несъстоятелност

Варненското общинско сдружение „ Градски превоз “ ЕАД е на практика в положение на необявена неплатежоспособност, настояват в своя публична позиция от " Демократична България " - Варна.

Според обединението управлението на сдружението " е принуждавано да се съгласява с ограничения, които да доведат до финансова „ инжекция “ от Община Варна тогава, когато към този момент няма пари за заплати ".

" Категорично се противопоставяме на порочния модел, с който едно общинско сдружение съзнателно се държи на ръба на банкрута, като не се вземат съответни ограничения. Такива ограничения са: нова транспортна скица и заплащане на километър, само че на действителни цени. Само по този начин сдружението ще може да изплува от „ безконечната “ задлъжнялост. Сега сдружението не може да се възползва и от мярката 60/40, тъй като дължи над 3 милиона за осигуровки и ръководещите оферират да се рефинансира заем, който сдружението има отпреди 5 години, взет със същата цел ", възмутени са от " Демократична България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР