Варненско семейство е с единия крак на улицата, след като

...
Варненско семейство е с единия крак на улицата, след като
Коментари Харесай

Варненско семейство с близначета попадна в кошмар, след като услужи с имота си на приятел

Варненско семейство е с единия крайник на улицата, откакто преди години предоставило доверчиво парцела си на " другар “, банков чиновник от Варна, който изтеглил заем от над 50 000 лева против ипотека на непознатия апартамент. Заради човещината си през днешния ден Боряна и Виктор Котенко, родители на две прелестни дребни момиченца, връщат дълга на измамника, който е завлякъл още 10 жертви, само че си живее щастливо и нехайно в Германия.

Ето в много скъсен вид писмото, което семейство Котенко, е изпратило на 6 август до Министерството на правораздаването с вярата да получат правдивост след трагичната развръзка на събитията, при която частната правосъдна изпълнителка Даниела Янкова желае да ги лиши от домът им.

" Ние, семейство Боряна и Виктор Котенко, започваме ревюто в този сигнал-молба с изказванието, че информацията и документите представени, вписани и приложени по-долу получихме публично и с щемпел " правилно с оригинала ", едвам през тази година. През лятото на 2018г. Дотогава, макар многократните ни молби и претенции за даване на документи и информация по проблема, такива постоянно са ни били отказвани.      

Настоящият сигнал-молба до Вас изпращаме с молба за инспекция и постановяване на прекъсване на дейностите на чси-711, по отношение на извършените  и планувани да се извършат дейности против моето/нашето само жилище.

Семейството ми, аз, децата ни! се нуждаем от Вашата помощ, тъй като непозволено, незаконно, след доста нарушавания от страна на банка и ЧСИ, ще бъдем изхвърлени от единственото ни жилище на улицата, без виновност.

Молим – помогнете ни!

През ноември 2006г. Ивайло и Геновева Иванови, мое " приятелско " семейство, разговаряха с мен, Виктор Котенко, по отношение на тяхното предпочитание да си построят къща. Да имат дом. Притежаваха дребен имот в гр.Варна, само че не разполагали с нужните за това средства. Помолиха ме за ипотека върху моя апартамент, която до септември 2007г. ще трансферират върху бъдещия недодялан градеж на жилището им. Така моят апартамент ще бъде освободен от тежести, те ще имат ипотекиран недодялан градеж и ще довършват къщата си във времето.

Отказах, тъй като предлагането бе необичайно за мен. Ивайло Иванов бе банков чиновник в ДЗИ-банк, Геновева бе на държавна работа в Детска ясла във Варна, а по-късно стана и шеф на яслата.

Няколко дни по-късно, след втория ни диалог по предлагането им, след молби, обещания и увещание, че нямат излаз – с детето си са на квартира, при изискване че могат да живеят в собствен дом – одобрих.

Натежа това, че синът им, Иван – тогава на към девет годинки, ще страда от неналичието на естествени условия за живот…

На 05.12.2006г. Ивайло Иванов в качеството си само че кредитополучател, Геновева Иванова – в качеството на първи взаимен дебитор и госпожа Росица Николова – като втори взаимен дебитор, подписват с ДЗИ-банк АД контракт с №115 за сумата от 51000лв.

На 07.12.2006г. аз, Виктор Котенко, подписвам договорна ипотека с ДЗИ-банк АД върху моето само жилище, като гаранция на тези 51000лв., които Иванови ще изплащат от трудови хонорари.

Като банков чиновник Ивайло има брутна заплата от 350лв. Геновева – 144лв. Първите им вноски би трябвало да са на стойност от 380лв. Банката е отпуснала заема единствено върху обезпечението… Подчертавам – на собствен чиновник, с недопустим, извънредно висок кредитен риск за банката и на чиновник с недобра платежоспособност.  ДЗИ-Банк към декември 2006г. е имала цялостна информация за кредитното положение на Ивайло Иванов.

В следствие, след 2011г., разбирам, че Ивайло и Геновева Иванови са имали задължения за погасяване към ДЗИ Банк АД. Ипотека на жилището на тъщата на Ивайло (майката на Геновева) – стойност 14000лв.; провиснал заем на служителя Ивайло от ДЗИ-Банк – 7000лв. Факти, които са ми спестени при диалозите за къщата тъй като: Никой рационален човек не би ипотекирал своето само жилище, с цел да си платят заемите странични за него хора. Не бих го направил и аз.

Г-жа Росица Николова към времето, за което пиша, не познавам. Пред нея историята е била – " пари за сигурен бизнес ".

Иванови усвояват сумата по заема - 51000лв. на 11декември2006г. На същата дата Ивайло, като кредитополучател, погасява 7000лв. - своят заем и 14000лв. - ипотеката на брачната половинка си и тъщата. Спасяват своето, като залагат непознато имущество. Измамата е на лице…

Останалите 30000лв. Ивайло тегли в брой. Така не могат да бъдат запорирани, усвоявани и така нататък служебно от банка.

В интервала 2007-2011г. неведнъж съм питал Иванови по какъв начин върви градежа. Лъжи, че са купени материали, че се изготвят документи, скици и така нататък

Подчертаното нагоре е реалност и Иванови могат да са спокойни. Те нямат нищо за губене, избавили са се, а са усвоили и пари от заема. Обещанията за градеж са били цялостна неистина.

Към сегашния миг, 2018г., кредитополучателят Ивайло Иванов, брачната половинка му и първи взаимен дебитор Геновева Иванова, както и синът им – Иван Ивайлов Иванов, се намират на територията на Европейски Съюз, Република Германия, област Мюнхен, гр. Фогтаройт, ул. Егелхаммер №9. В Република Германия са от 2016г. Синът Иван е към този момент студент.

Предложил съм и път, по който банката може за към година, посредством европейска заповед за запор на трудово заплащане в РГ, да си събере дълга от длъжниците Иванови. Прибавени са и нужните за банката осведомителни материали, за издаване на Европейска заповед за осъществяване против длъжници в Европейски Съюз.

Никаква реакция от банка и ЧСИ-711.

Срещу Ивайло Иванов, в България, има 11 каузи!... Срещу брачната половинка му Геновева Иванова – две.

Излиза, че в България може да си наказан, само че напуснеш ли рамките ѝ, даже в Европейски съюз – си " освободен " от тези отговорности и недостижим от българското правораздаване.

През 2007г. ДЗИ Бнк АД се влива в Юробанк И Еф Джи, с име Пощенска за България, а в днешни дни към този момент " ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ " АД.

Ивайло Иванов е уволнен след сливането и постъпва на работа в " Алианц България " – още веднъж като банков чиновник.

През 2008г., негов началник в Алианц още веднъж е Мариян Вълчев Георгиев, с който работят и в ДЗИ до 2007г. Мариян Вълчев Георгиев е индивидът, подписал ипотеката на тъщата, отпуснал заема от 7000лв. на Ивайло-2006г., одобрил на ниската заплата на Иванов заема от 51000лв., който обезпечава нашето жилище, и индивидът, който е отпуснал 27600 евро (!!!!) от Алианц, за нова ипотека на жилището на тъщата, който години бе непродаваем в Добрич даже за 14000лв.  Изводите и инспекцията оставям на Вас.

Срещу Ивайло Иванов има 11дела, заведени от " ужилени " от него хора, с по 10000лв. с 12000лв.  с по 5000 евро… Срещу Геновева Иванова – 2 каузи. Доказателство за излъган метод на живот на фамилията.

Аз, Виктор Котенко, в качеството си на ипотекарен поръчител по приложената към сигнала-молба Договорна ипотека, ТВЪРДЯ, че заемът по Договор 115/05.12.2006г. подписан сред Ивайло Иванов, Геновева Иванова и Росица Николова с ДЗИ Банк АД НЕ Е съответно разгласен за предварително дължим.

Това води до незначителност на ВСИЧКИ следващи дейности, издадени ЗНИ, ИЛ, Разпореждания, ПДИ и така нататък документи.

Началото на нашия призрачен сън: През март 2011г. на вратата ни пристигнаха призовкари на чси-711. Бе ми връчена Покана за непринудено осъществяване (ПДИ), с която съм " ОСЪДЕН " …като дебитор по дело…да заплатя…до две седмици…над 66000лв.

При връчване на ПДИ призовкарите на чси-711 " пропуснаха " да ми връчат бланка за несъгласие и документ от кредитора, с което бяха нарушени моите конституционни права за отбрана.

Използван от тях бе моментът на стрес, потрес – положение провокирано от текста на ПДИ, на настояванията в него, на желаните суми за импорт в границите на две седмици.

На съображение ЗНИ – без моето име, на ИЛ- също без моето име, на неразбираема в настояванията си Молба за формиране на Изпълнително дело, на съображение Разпореждането без имена от нагоре е формирано ИД №20117110400320 от чси-711! Чси-711 се насочва незабавно към продажба на жилището ни.

След насрочване на първа публична обмен /П.П/ на моя апартамент – 01 юни 2011г. Проданта е спряна от Виктор Котенко със сума в размер на 8000лв. Внесени по сметка на чси-711;.Насрочване на втора П.П. на моя апартамент – за ноември2011г. П.П е спряна от Виктор Котенко със сума в размер на 5000лв. Внесени по сметка на чси-711;

За да не се насрочва последваща Политическа партия, аз – Виктор Котенко – съм заставен и сключвам извънсъдебно споразумение с Юробанк за внасяне на вноски по 600лв. на месец. Ако то не се подписа, банката изрично декларира, че ще продаде нашето жилище. Сумите са внасяни по сметка на Юробанк;

Това продължава 14 месеца от март 2011г. до май 2013г. (припомням, че след 2009г/Споразумението, 605лв. е размерът на анюитетната вноска от длъжниците);

2013г. бе най-щастливата за нашето семейство. Съпругата ми Боряна Котенко бе бременна. Очаквахме близначета!!!

РОДИХА съдебна експертиза НА 29 август 2013г. ДЪЩЕРИЧКИТЕ НИ ЕЛИЦА и ВИКТОРИЯ КОТЕНКО!!! Най-голямото благосъстояние, което притежаваме! Ще създадем всичко по силите си, с цел да не бъдат изхвърлени те на улицата!

МИСЛИМ, ЧЕ ЧСИ НЕ СА НИТО НАД МОРАЛА, НИТО НАД ЗАКОНА! НИТО ИМАТ ПРАВО ДА ПОГАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА НА Република България, КАКТО И ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВАТ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ЗАЩИТА НА ГРАЖДАНИ НА Републиката. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР