Варненският театър навърши 103 години. На 12 март 1921 година

...
Варненският театър навърши 103 години. На 12 март 1921 година
Коментари Харесай

Рожденият ден на варненския театър в ефира на Дарик

Варненският спектакъл навърши 103 години. На 12 март 1921 година трупата на театъра, отпред със своя режисьор Стоян Бъчваров, изнася първата си режисура пред възторжените си съграждани.

103 години по-късно Театърът на Варна е един от водещите в страната, публиката е все по този начин възторжена, а залите – постоянно цялостни!

Тя заяви и за идващия огромен план на варненския спектакъл:

„ На 15 март започваме подготовки на „ Последното прелъщение на Христос ” с режисьор Стайко Мурджев, който във Варна е прочут със спектакъла " Амадеус ”. В него ще взе участие цялата натрупа, като ще има и четирима гастрольори. Премиерата ще е на 1 юни, когато е откриването на фестивала „ Варненско лято ”. "

Най-новото попълнение в трупата на театъра е младата актриса Сияна Начева, която виче има своята първа основна роля в спектакъла „ Формата на нещата “.

„ Много ми харесва атмосферата във Варна. Събира шумния и столичен метод на живот и провинциалното успокоение. Много топло ме одобриха във Варненския спектакъл и се веселя да работя с тези хора “, показа Сияна.

„ Винаги съм желал да бъда артист и не съм имал проект Б. Чувствам се добре във Варненския спектакъл и тук виждам бъдещето си “, сподели на собствен ред Недялко Стефанов, който към този момент две години е в трупата.

Младите артисти не скриха своята признателност за приема и опцията за бъдат част от Варненския спектакъл.

„ Твърдя, че разполагаме с една от най-хармоничните, работещи и отдадени трупи. Всеки режисьор, който е пристигнал, желае да пристигна отново. Младите артисти, за които е значимо да играят, тук играят доста! “, сподели още Веси Михалкова.

Целият диалог с тях е прикачен
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР