Варненският районен съд взе най- тежката мярка задържане под стража“

...
Варненският районен съд взе най- тежката мярка задържане под стража“
Коментари Харесай

Криминален тип с безобразно поведение остава във варненския арест

Варненският областен съд взе най- тежката мярка " задържане под стража “ във връзка с 24-годишен мъж, упрекнат за кражба на автомобил, в условия на рисков рецидив. За това закононарушение съгласно българското законодателство е планувано наказване отнемане от независимост от 3 до 15 години, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 26 януари т. година 24-год. мъж е открит да ръководи инкриминираното МПС и от събраните досега данни и разпити може да се направи рационално съмнение, че е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат. Той е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения – обири, държане на опиати, в това число и незаконно лишаване на МПС. Налице са и данни по делото, че обвиненият е съпричастен към други закононарушения, доколкото той е открит да ръководи инкриминирания автомобил, откакто е бил лишен от право да ръководи МПС с присъда.

Съдът регистрира още, че в материалите по делото са видни данни за породено телесно увреждане на полицейски чиновник, както и че все още на задържането на 24-годишния мъж у него са открити високорискови наркотични субстанции, които също са закононарушения от общ темперамент. Освен това, обвиненият е направил опит да осуети своето задържане по делото, като е подхванал бягство от местопроизшествието.  

Като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, съдът одобри, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки - обосновано съмнение за авторство на действието и заплаха от укриване за разстройване на провежданото следствие, заради което   определи мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Определението на Районен съд – Варна предстои на обжалване в 3-дневен период, като при положение тъжба или митинг делото пред ВОС бе планувано за 2 февруари от 13 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР