Варненският районен съд възстанови проф. Росен Василев на длъжността ректор

...
Варненският районен съд възстанови проф. Росен Василев на длъжността ректор
Коментари Харесай

Възстановиха проф. Росен Василев като ректор на Технически университет - Варна

Варненският областен съд възвърне проф. Росен Василев на длъжността ректор на Техническия университет във Варна. Той загуби поста си, откакто беше упрекнат в плагиатство при подготвянето на научните си писания.


Според магистратите, мандатът на ректора се приключва предварително по негово предпочитание или с решение на Общото заседание на университета. И защото такова няма, заповедта за назначение на краткотрайно изпълняващ длъжността ректор на университета е прибързано издадена от министъра на образованието.

Това прави невалидна и заповедта за освобождението на проф. Росен Василев. Съдът задължава Техническия университет да изплати на проф. Василев всички разноските по делото, както и дължимите държавни такси. Решението предстои на обжалване в двуседмичен период.
 Ректорът на Варненския механически университет беше махленски в плагиатство Ректорът на Варненския механически университет беше махленски в плагиатство
Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е плагиатствал при подготвянето на научните си писания, това разгласи през днешния ден новосформира...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР