Варненският районен съд повдигна обвинение за телефонни измами на 71-годишна

...
Варненският районен съд повдигна обвинение за телефонни измами на 71-годишна
Коментари Харесай

71-годишна жена от Варна беше уличена в телефонни измами

Варненският областен съд повдигна обвиняване за телефонни измами на 71-годишна жена. Тя е част от незаконна група, която изнудвала и заплашвала възрастни хора и пенсионери. Групата работила от юни до септември на територията на Варна и направила телефонни измами за близо 24 000 лв..

Днес съдът пусна старата жена под гаранция от 500 лв..

Варна

71-годишната телефонна измамничка Лиляна Ангелова е арестувана преди два дни в миг, в който трябвало да прибере над 9 хиляди лв.. Тя е изпратена на ул. „ Тодор Влайков “ във Варна, с цел да вземе парите, които стара жена трябвало да хвърли от петия етаж на жилищна кооперация.

Пред съда обвинената описа, че е била принудена да взе участие в схемата за телефонни измами.
Лиляна Ангелова: Когато ме прати последния път и ми сподели, че ще ги хвърлят. Той непрестанно ме държи по телефона и аз му споделям: „ Това не ми харесва “. И тъкмо когато му споделих това, и се хвърли торбичката. И дълго се почудих дали да я взема, или не, но той настояваше да я взема! Жените сами ми ги даваха и те разговаряха с него. Аз нищо не можех да схвана .
Лиляна Ангелова попаднала в схемата инцидентно. След като пуснала публикация във вестник,че търси работа като болногледачка, получила предложение по телефона. Непознат за нея мъж ѝ заречен да изкарва положителни пари, в случай че работи за него. Тя трябвало да взема пари от избрани адреси и да ги носи на посочено от него място.
Иван Сиромашков, юрист : Тя е една стара и болна жена, тя е станала жертва на един човек, който я е изнудвал, принуждавал да прави дадени дейности, с оглед тя да се снабди със средства, които са били нужни за нейното лекуване и интервенция. Заплашвана е със здравето и живота си.
Жената направила цялостни признания и съдействала на проверяващите да разкрие и други закононарушения на тази група.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР