Варненският район Владислав Варненчик има избран районен кмет още на

...
Варненският район Владислав Варненчик има избран районен кмет още на
Коментари Харесай

Районните кметове във Варна: "Не подкрепям никого" на крачка от балотажа

Варненският регион " Владислав Варненчик " има определен областен кмет още на първи тур - Николай Костадинов от ГЕРБ с поддръжка от 56.58 на 100. Това демонстрират данните на Общинската изборна комисия при обработени 79.01% от протоколите на секционните комисии.

В другите четири региона се обрисуват балотажи сред претендентите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Впечатление прави високият % на гласувалите с " Не поддържам никого ". Ето балотажите по места:

Район " Приморски " : Петя Проданова от ГЕРБ с 41.48% против Огнян Кънчев от Българска социалистическа партия за България със 17.72%. 13.88% от гласувалите за областен кмет на първия тур са показали опцията " Не поддържам никого ".

В регион " Одесос " : Балотажът е сред Георги Недев (ГЕРБ) с 42.25% и Иван Иванов от Българска социалистическа партия с 16.04 на 100 от гласовете. Ако беше претендент за областен кмет, " Не поддържам никого " щеше да е на крачка от балотажа с 14.37% и трета позиция.

Район " Младост " : На втори тур са Христо Христов от ГЕРБ с 47.03 на 100 и претендентът на Българска социалистическа партия за България Мария Тодорова с 17.84. И тук рпоцентът на " Не поддържам никого е висок " - 11.11%.

В регион " Аспарухово " : Кандидатът на ГЕРБ Ивайло Маринов е на крачка от балотажа с 48.47%, следван от Мартин Златев от Българска социалистическа партия с 25.78%.

Данни от гласуването за кмет и общински съветници във Варна - тук.
Как протича деня след локалния избор и първи резултати в страната - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (319)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР