Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе

...
Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе
Коментари Харесай

Заподозряният за убийство 35-годишен мъж остава в ареста по решение на съда

Варненският областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение “Задържане под стража “ на обвинен за убийството на съжителката си
35-годишният Стоян Ст. от през днешния ден е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ с определение на Варненския областен съд. Съдебният състав почете настояването на Окръжната прокуратура във Варна, която е привлякла мъжа като обвинен за убийството на съжителката си – 44-годишната Стоянка. От взаимния живот двамата имат три деца, а децата на Стоянка с тях са общо 6.

Престъплението по член 115 от Наказателен кодекс е било разкрито единствено за часове от криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна под директното управление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Задържаният заровил тялото на мъртвата жена в двора. Разправията сред тях почнала на 31 март към 23 часа. Тогава Стоян нанесъл няколко удара по дамата си, по-късно я душил. По време на убийството децата им спели в прилежаща стая в къщата в село Ново Оряхово, която обитавали чартърен. След закононарушението Стоян инсценирал изгубването на дамата.

Сигнал за изчезналата Стоянка подал в Четвърто районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му е в неопределеност. Тогава тя била оповестена за търсене с депеша на Министерство на вътрешните работи. Роднините на 44-годишната жена също подхванали дейности за издирването й.

На 2 април към 18,30 часа те съобщили в полицията, че са намерили живеещия с нея на фамилни начала Стоян Ст. в гориста околност зад къщата, където живеели. Мъжът държал бутилка с киселина, с която желал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено.

Престъплението е разкрито, откакто в двора на къщата било открито, че имало прясно разровена пръст, покрита с клони. Роднините разкопали леко, видели парче чаршаф, с което предположили, че Стоянка е била увита, преди да бъде заровена.

Днес в правосъдната зала на Варненския областен съд обвиненият е бил разпитан посредством видеоконферентна връзка от ареста. Единственото, което споделил, било да се поинтересува за датата на наказателното дело, което се води против него.

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР