Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

На летище Варна задържаха китаец, издирван за пране на пари в Румъния

Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на китайския жител Джан Я. на управляващите в Румъния за изтърпяване на влезнала в действие присъда от 7 години " отнемане от независимост “ за пране на пари. ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ до привършване на производството му по екстрадиция. Той е разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Румъния - Окръжния съд Илфов въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА) издадена на 21.12.2018г.  

Гражданинът на Китай е бил арестуван на 26.03.2019 година в 10,20 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Летище Варна.  

Престъплението, за което е бил наказан 50-годишният Джан Я. е наказуемо и по българското законодателство. 

Посочената правна подготовка на закононарушението по съответните закони и углавен кодекс на Република Румъния описателно е изразена като " съзнателно и неведнъж закононарушение изпиране на пари, като се има поради, че трансферираните пари в Китай са били събирани от Джан Я. от щандове “. 

Максималното период на наказване за сходно закононарушение съгласно румънския Наказателен кодекс е 10 години отнемане от независимост. 

Определението на съда може да се апелира пред Апелативен съд Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР