Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Eстонец ще бъде предаден на холандските власти за кражби

Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на естонския жител Сандер О. на холандските управляващи за водено против него наказателно произвеждане. Той е разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Кралство Нидерландия въз основа на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 22.09.2017 година от Прокуратура Централна Нидерландия. 

Според наличието на ЕЗА причина за издирването на 30- годишния мъж е съмнение за опит за кражба и довършена кражба с щурм през 2014г. 

Според обвиняването на холандските управляващи на 12 септември преди 4 години, Сандер е направил опит за влизане с щурм в жилище в Хаюс тер Хейде. При разбиването на едно от стъклата на входната врата причинителят се е порязал и оставил следи от кръв, само че не е съумял да проникне в къщата. Второто закононарушение е осъществено през декември 2014г. в град Баарн. Чрез щурм било проникнато в жилище, от което са били изнесени разнообразни движимости, открити по-късно в автомобила на жителя. Извършителят обаче не е съумял да възпламени колата и напуснал жилището без да вземе движимостите. Чрез ДНК проби на откритата кръв при първото закононарушение и угарка от цигара при второто закононарушение, холандските управляващи са открили самоличността на Сандер. 

Според наказателният кодекс на Кралство Нидерландия оптималното наказване за сходно закононарушение е до 6г. отнемане от независимост. Деянието е наказуемо и съгласно българското законодателство и се смята за тежко съзнателно закононарушение. 

Обявеният за търсене мъж е бил арестуван на 1 юли 2018г. на летище Варна, до момента в който чакал за полет.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР