Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по дело за използване

...
Варненският окръжен съд проведе разпоредително заседание по дело за използване
Коментари Харесай

Условна присъда за медицинска сестра, теглила пари от дебитна карта на починал пациент

Варненският областен съд организира разпоредително съвещание по дело за потребление на непозната дебитна карта без единодушието на титуляра. Делото беше прегледано неотложно след изказване на страните за реализирано съглашение сред Окръжна прокуратура – Варна и подсъдимата Татяна Цекова. На 48-годишната здравна сестра беше наложено наказване "лишаване от независимост " за период от 10 месеца, чието осъществяване бе отсрочено с изпитателен период от 3 години. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд - Варна.

Татяна Цекова се призна за отговорна в това, че в интервала 11.01.-13.01. 2018 година в изискванията на продължаващо закононарушение теглила пари от дебитната карта на умрял пациент. На 9 януари 64-годишният пациент бил признат в поделение по "Нефрология " на варненска болница, където работила и подсъдимата. Въпреки извършеното лекуване болният умрял. Минути след гибелта му здравната сестра взела от персоналните движимости на мъжа дебитната му карта дружно с лист, на който бил записан ПИН-кодът. От банкомат съумяла за изтегли на два пъти общо 300 лева Задържала банковата карта и на 13 януари направила още една трансакция за 80 лв., след което изхвърлила картата и листчето с кода.

Условна присъда за мъж, изтеглил 1250 лв. от непозната карта

Татяна Цекова е с висше обучение, омъжена, работи, с чисто правосъдно минало. В хода на следствието е изразила страдание за стореното и е възстановила имуществените вреди от закононарушението в размер на 380 лв. на двамата наследници на умрелия мъж. Подсъдимата следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 158,29 лв..

Окръжен съд – Варна откри, че постигнатото съглашение не опонира на закона и на морала, а препоръчаното от държавното обвиняване наказване подхожда на типа и характера на осъщественото действие, заради което следва да бъде утвърдено.

Споразумение има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР