Варненският окръжен съд призна за виновни Ивелин М. и Ангел

...
Варненският окръжен съд призна за виновни Ивелин М. и Ангел
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: Двама отиват в затвора за 13 години и 3 месеца след като признаха за убийство, има и трети осъден

Варненският областен съд призна за отговорни Ивелин М. и Ангел П., като съизвършители, и Владимир С., като подстрекател и помощник, за това, че на 16.11.2017г. са направили обир съпроводен с убийството на 59-годишен мъж от с. Войводино. 

Делото беше решено в едно съвещание, откакто подсъдимите признаха напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърлиха да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване.

В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, съдът не може да наложи наказване пожизнен затвор без право на подмяна, а наказването пожизнен затвор заменя с отнемане от независимост от 20 до 30г. или в случай че реши, че наказването ще е отнемане от независимост от 15 до 20г., е задължен да го редуцира с една трета.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Ивелин М.  наказване „ отнемане от независимост “ за период от 20 години, което понижи с една трета до размер 13г. и 3 месеца. Същият размер на наказването беше наложено и на Ангел П. - „ отнемане от независимост “ за период от 20 години, което след редукцията с една трета е с размер 13г. и 3 месеца. „ Лишаване от независимост “ за период от 5 години, което беше понижено с една трета до размер 3г. и 3 месеца e присъдата на Владимир С. Ивелин М. и Ангел П. са наказани да платят солидарно обезщетение на наследниците на умрелия мъж за претърпените неимуществени вреди вследствие на закононарушението – сума в размер на  100 000 лева, ведно със законната рента върху нея, считано от 16.11.2017 година, до окончателното й погашение. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 150 000 лева като безпочвен. Ивелин М., Ангел П. и Владимир С., ще би трябвало да платят и направените разноски по делото в размер на 7010 лева

Припомняме хронологията  според обвинителния акт. Ивелин М. и Ангел П. от Вълчи дол се познавали от години. През лятото на 2017г. на 30-годишният Ивелин М. му се наложило да вземе 80лв. заем от 34-годишния Владимир С., който имал бизнес в Суворово. След като сумата не му била върната в уговорения период, той почнал да я олихвява. Владимир постоянно посещавал Ивелин във Вълчи дол, с цел да му припомня за дълга, които достигнал 300лв. При една от срещите предложил на подсъдимите Ивелин М. и Ангел П. да ограбят къщата на мъж от с. Войводино, за който имал информация, че разполага с доста средства от продажба на земи. Владимир С. поел ангажимент да разбере, по кое време потърпевшият щял да отсъства от вкъщи си, с цел да откраднат парите.

На 16.11.2017 година вечерта тримата пристигнали с колата на Владимир С. във Войводино. Ивелин М. и Ангел П. проникнали в къщата на самотно живеещия човек. Той, обаче се събудил, усетил ги, почнал да вика за помощ и опитал да избяга. Нанесени му били голям брой удари, в резултат на които мъжът умрял. Тъй като не разкрили пари, причинителите откраднали бакърена тава и казан.

Присъдите могат да се апелират или стачкуват пред въззивната инстанция - Апелативен съд – Варна - в 15-дневен период от през днешния ден.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР