Варненският окръжен съд призна за виновeн Георги Г., за това

...
Варненският окръжен съд призна за виновeн Георги Г., за това
Коментари Харесай

Мъж, опитал да убие бившия на дъщеря си, получи условна присъда

Варненският областен съд призна за виновeн Георги Г., за това че на 25.07.2017г. направил опит съзнателно да умъртви мъж, с който щерка му живеела на фамилни начала и неотдавна се били разделили.
Деянието останало незавършено заради независещи от волята на дееца аргументи и е било осъществено в положение на мощно неспокойствие, провокирано от потърпевшия с принуждение и с тежка засегнатост, оповестяват от пресслужбата на съда.
Делото беше решено в едно съвещание, откакто подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване.
В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.
Престъплението, в което е упрекнат Георги Г. е тежко по смисъла на закона и за него се планува „ отнемане от независимост “ от една до осем години. Наказанието е същото като за довършеното закононарушение, като се взема поради степента на реализиране на желанието и аргументите, заради които закононарушението е останало незавършено.
Пред съда потърпевшият изиска да бъде прекъснато наказателното произвеждане и да не бъде налагано наказване на подсъдимия, защото несъгласията посред им са изгладени и към този момент имат естествени връзки.
Варненският областен съд наложи на подсъдимия Георги Г. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което понижи с една трета до размер 1г. и 4 месеца, осъществяването на което отсрочва с изпитателен период от 4 години.
Припомняме хронологията на закононарушението съгласно обвинителния акт. През лятото на 2017г. дъщерята на 50-годишния Георги Г. се разделила с мъжа, с който живеела, поради упражнявано принуждение над нея. Заедно с едногодишното им дете, тя се преместила да живее при родителите си в околност „ Крушова градина ", в землището на село Константиново. На 25.07.2017г. мъжът дошъл в къщата и изискал да вземе детето със себе си. След като му било отказано, той почнал да души жена си, а на притеклата се на помощ баба, счупил ръката. Със мощ съумял да вземе детето, като няколко часа по-късно го върнал назад на майката.
Вечерта на същия ден още веднъж посетил дома на родителите й, с цел да разбере на какво се държат обтегнатите им връзки. Тогава избухнал скандал сред бащата на момичето и мъжът й, който се държал нападателно. В положение на мощно неспокойствие, поради обидите и осъщественото от страна на младия мъж принуждение против щерка му, брачната половинка му, майка му и към него самия, Георги Г. намушкал с нож по-младия мъж, който с помощта на бързата интервенция на лекарите останал жив.
Присъдата на Варненски областен съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР