Варненският окръжен съд призна за виновен 61-годишния Димчо Д., за

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 61-годишния Димчо Д., за
Коментари Харесай

8 години затвор за много пиян шофьор, убил мъж в катастрофа край Тополи

 Варненският областен съд призна за отговорен 61-годишния Димчо Д., за това че на 12.12.2019 година в с. Тополи, Варненска област, в пияно положение по несъобразителност предизвикал гибелта на 57 годишен мъж, оповестиха от пресслужбата на съда.

Делото беше гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване, след искане на отбраната на подсъдимия, което беше почетено от съда. Пред ВОС подсъдимият Димчо Д. призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт. В този случай, Наказателно-процесуален кодекс планува при налагане на неоправдателна присъда понижаване на наказването с 1/3.

Произшествието станало на 12.12.2019 година наоколо до Гробищния парк в с. Тополи. След приложимост на алкохол 61-годишният лидер се качил на служебния микробус " Фолксваген ", само че по време на придвижване с несъобразена скорост изгубил надзор над ръководството, напуснал пътното платно и блъснал лек автомобил " Ситроен ". Вследствие на случая, 57-годишният лидер на втория автомобил умрял.

Пристигналият на място полицейски екип помолил подсъдимия да излезе от " Фолксваген " -а, с цел да му бъдат направени инспекции на документите и тестване за алкохол.  Димчо Д. излязъл от автомобила, само че не могъл да се задържи прав и паднал.

При направените на място инспекции е открито, че съществуването на алкохол в кръвта на 61-годишния мъж е 2,61 промила в издишания въздух, което съставлява междинна към тежка степен на алкохолно опиване. Пред проверяващите мъжът споделил, че бил тръгнал да си купува в допълнение количество алкохол.

Димчо Д. е роден в с. Ветрино, само че живее във Варна, със приблизително обучение, женен, пенсионер, с предходни осъждания за шофиране в нетрезво положение.

За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд му наложи наказване " отнемане от независимост “ за период от 12 години, което понижи с една трета, а точно 8 години " отнемане от независимост “, осъществяването на което да стартира при първичен общ режим.

Димчо Д. е лишен от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от 10 години.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна, в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР