Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Добрин Ат., който

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Добрин Ат., който
Коментари Харесай

7г. и 1м. затвор е присъдата за санитар, обвинен в грабеж на възрастна жена от дом за стари хора

Варненският областен съд призна за отговорен 41-годишния Добрин Ат., който направил обир, като използвал за това мощ, по отношение на стара жена, настанена в дом за остарели хора край Варна. Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, като плануваното наказване за него в Наказателен кодекс е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.

Окръжен съд напомня, че грабежът бил осъществен на 12 април тази година, малко след среднощ в Дом за остарели хора в околност „ Ален мак “ във Варна. Извършителят влезнал в стаята на стара жена, притиснал с възглавница лицето й и със мощ издърпал чантата й. Докато излизал от стаята на дамата, 41-годишният санитар бил засечен от хигиенистката в дома. Тя го попитала дали има някакъв проблем, само че той отрекъл и бързо се качи в населявана от него стая, с цел да прегледа заграбеното, след което напуснал дома за остарели хора. Хигиенистката влезнала в стаята на старата жена, от която схванала за грабежа и уведомила дежурната сестра. От ограбеното подсъдимият Добрин А. задържал мобилния телефон и сумата от 73,50лв., а останалото наличие от чантата изхвърлил в резервоар. Общата стойност на отнетото със мощ от старата пациентка е 164,71 лв..

Подсъдимият е от Провадия, осъждан неведнъж и дейно на „ отнемане от независимост “ за закононарушения от общ темперамент. Делото беше решено в едно съвещание, откакто ВОС почете настояването на отбраната за кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3. Пред тричленния състав мъжът призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Варненски областен съд наложи наказване на подсъдимия Добрин Ат. за осъществения обир от 7г.и 1м. „ отнемане от независимост “, което понижи с 1/3 до размер 4г. и 8 месеца, което да изтърпи при непоколебим режим. Осъденият следва да възвърне нанесени имуществени вреди на потърпевша в размер на 164,71 лв.. Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР