Варненският окръжен съд призна за виновен 35-годишният варненец Борис М.,

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 35-годишният варненец Борис М.,
Коментари Харесай

6 години зад решетките ще лежи рецидивист от Варна за грабеж

Варненският областен съд призна за отговорен 35-годишният варненец Борис М., за това че направил обир в изискванията на рисков рецидив, оповестяват от пресслужбата на съда за Moreto.net.

Престъплението е било съпроводено с приложимост на мощ и заплашване на потърпевшото лице.

На 11 против 12 октомври 2018 година на бензиностанция наоколо до Автогара - Варна, Борис М. се срещнал с мъж, който дошъл от Габрово и чакал рейса си. Тъй като имало време до неговото тръгване, подсъдимият поканил мъжа в дома си. След като пристигнали в къщата му, Борис М. почнал да се държи нападателно със своя посетител. Нанесъл му няколко удара, заплашвал го, предиздвикал го да съблече облеклата си и да извади всички движимости от раницата, която носел. Присвоил мобилни телефони, часовник, бижута, портфейл със сумата от 200 лв. и други движимости. След това подсъдимият изгонил потърпевшия от вкъщи си и хвърлил след него съблечените облекла.

Борис М. е без обучение, не работи, с голям брой предходни осъждания. От направената съдебно-психиатрична експертиза е видно, че страда от психологични и поведенчески разстройства, дължащи се на комбинирана приложимост на психоактивни субстанции.

За осъщественото закононарушение Варненският областен съд му дефинира наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години, което да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Борис М. е наказан да заплати на потърпевшия обезщетение от 1200 лв. за претърпените неимуществени вреди и 226 лв. за имуществените вреди вследствие на действието, ведно със законната рента върху тази сума, считано от 12.10.2018 година, до окончателното погашение на сумата. Съдебният състав отхвърли предявения цивилен иск за неимуществени вреди за разликата до сумата 5 000 лв. като безпочвен.

В тежест на наказания са и направените по делото разходи - 2285,04 лв., които следва да заплати в интерес на Държавата по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, както и в размер на 2848,57 лв. по сметка на Варненски областен съд.

Присъдата предстои на въззивна инспекция в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР