Варненският окръжен съд призна за виновен 23 годишния Тодор Т.

...
Варненският окръжен съд призна за виновен 23 годишния Тодор Т.
Коментари Харесай

Доживотен затвор за мъж убил свой съселянин в Старо Оряхово

Варненският областен съд призна за отговорен 23 годишния Тодор Т. упрекнат в убийството на собствен съселянин от Старо Оряхово, осъществено на 08.02.2019г. по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

В днешното разпоредително съвещание отбраната на подсъдимия изиска разглеждане на делото в изискванията на „ кратко правосъдно разследване “. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс не може да бъде наложено наказване пожизнен затвор без право на подмяна, а наказването пожизнен затвор съдът е задължен да размени с „ отнемане от независимост “ от 20 до 30 година, или в случай че реши, че наказването ще е отнемане от независимост от 15 до 20 г, би трябвало го редуцира с една трета. Двете дъщери на убития бяха конституирани като цивилен ищци и частни обвинители и предявиха иск за по 100 000 лева всеки за нанесени неимуществени вреди. Делото завърши в един ден, откакто пред петчленния състав на съда Тодор Т. призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Пред съда сподели единствено, че съжалява и няма какво повече да добави. 23-годишния обвиняем е с начално обучение, неработи и е неосъждан. За осъщественото закононарушение, Варненският областен съд наложи на Тодор Т. наказване пожизнен затвор, което размени с „ отнемане от независимост “ в размер на 25 години.

Мъжът ще търпи наказването при първичен непоколебим режим. Подсъдимият е наказан да заплати на двете дъщери на убития 70 годишен мъж обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на действието – обща сума в размер на 200 000 лв., ведно със законната рента върху нея, считано от 08.02.2019 година, до окончателното й погашение. Припомняме хронологията на закононарушението. На 8 февруари тази година пред магазин в село Старо Оряхово се засекли Тодор и 70- годишния Недялко. И двамата седнали да пият, като посред им имало остарял спор и подсъдимият споделил пред своите съселяни, че мисли да набие възрастния мъж. Около 21ч. Недялко помолил един от мъжете да го придружи до дома му, защото бил използвал доста количество алкохол. Той бил съпроводен до дома си - изоставена тухлена сграда.

По-късно от магазина си тръгнал и подсъдимият. Той взел от къщата на сестра си дърво с дължина към метър и половина и отишъл в дома на Недялко, където му нанесъл нечовечен побой. След като Тодор видял, че възрастният мъж е неподвижен извлачил тялото му на двора и го захвърлил дружно с движимостите му. Продължил да троши дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея. Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР