Варненският окръжен съд призна решение на Главната митническа служба Хайлброн

...
Варненският окръжен съд призна решение на Главната митническа служба Хайлброн
Коментари Харесай

Осъдиха българин, назначавал нелегално работници в Германия


Варненският областен съд призна решение на Главната митническа работа Хайлброн и постанови осъществяване на финансова глоба в размер на 5 000 евро по отношение на Тодор В., който е назначавал на работа българи, обитавали без позволение в Германия.

Това оповестиха от пресслужбата на Окръжен съд - Варна.

Производството по делото бе формирано по реда на член 30 и идващите от Закона за признание, осъществяване и изпращане на решения за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания (ЗПИИРКОРНФС). Предмет на разглеждането бе постъпило искане от страна на Германия за признание и осъществяване на парична глоба, наложена на 61-годишния мъж от Варна.

Според решението на немските управляващи Тодор В. посредством компанията си за наемане на личен състав в град Вертхайм е нарушил Закона на престояване на чужденците. При инспекция на Главна митническа работа Хайлброн осъществена на 18.10.2013 година е било открито, че Тодор е назначил на работа 13 български жители, които обитавали незаконно в Германия. Заради нарушаването му е била наложена санкция в размер на 5 000 евро както и парична сума от 429,80 евро за разноските по производството, или общо 5 429,80 евро.

Решението на немските управляващи е постановено на 03.12.2014 година и е влезнало в действие на 19.12.2014г.

В правосъдно съвещание представителят на прокуратурата предложи признание на решението за налагане на финансова глоба.

Пред съда Тодор В. изрази страдание и подготвеност да заплати сумата в Национална агенция за приходите.

Варненският областен съд откри, че са налице всички предпоставки за признание и осъществяване на посоченото решение за налагане на финансова глоба във връзка с Тодор В. Лицето следва да заплати сумата от 5429,80 евро с равноценност в български лв. към деня на постановяване на решението за налагане на финансова глоба в издаващата страна - в размер на 10 619,76 лв..

Решението предстои на обжалване пред Варненски апелативен съд в 7 дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР