Варненският окръжен съд призна 26-годишния Димитър Б., от Варна за

...
Варненският окръжен съд призна 26-годишния Димитър Б., от Варна за
Коментари Харесай

Присъда за рецидивист, извършил блудство с малолетно дете

Варненският областен съд призна 26-годишния Димитър Б., от Варна за отговорен в това, че на 17 август 2017г. направил по отношение на малолетно момиче дейности за да възбуди или удовлетвори полово предпочитание без съвкупление, като закононарушението е осъществено със мощ и опасност с нож.

Предвиденото наказване съгласно Наказателния кодекс за това действие е отнемане от независимост от 5 до 20 години.
Делото се прегледа при изискванията на кратко правосъдно разследване, като Димитър Б. се призна за отговорен и изрази пред съда страдание за стореното. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс постановената неоправдателна присъда се понижава с 1/3.

Варненски областен съд му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 години при в началото непоколебим режим, която понижи с 1/3 или 10 години. Зачита се времето, през което е бил арестуван с мярка за неотклонение. Съдът почете и предявения цивилен иск в общ размер на 15 000 лв. за неимуществени вреди от майката като легален представител на малолетната й щерка.

Според обвиняването, на 17 август 2017 година към 18 часа подсъдимият седял на скамейка пред входа, където живее в центъра на Варна. Забелязал, че 10-годишното дете на съседите му влиза във входа, и го последвал. Под предлог че има потребност от помощ, Димитър помолил момиченцето да отиде в жилището му. В жилището си, той блудствал с детето, като го заплашил с нож.

26-годишният Димитър Б., който е с главно обучение, има две предишни присъди също за блудствени дейности. През 2010 година мъжът е наказан от Варненския областен съд на 11 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години и 11 месеца. Само 19 дни, откакто условната му присъда влезнала в действие, той направил друго закононарушение – още веднъж блудничество с лице ненавършило 14 години. За това закононарушение е наказан на 4 години и 4 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Според заключението на съдебнопсихиатричната експертиза подсъдимият не страда от психологично разстройство, няма признаци за взаимозависимост към алкохол и психоактивни субстанции.

Присъдата на ВОС може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР