Варненският окръжен съд потвърди като законосъобразна определената от Районен съд-Варна

...
Варненският окръжен съд потвърди като законосъобразна определената от Районен съд-Варна
Коментари Харесай

Окръжен съд-Варна потвърди ареста за кражба на мъж с 18 предишни осъждания

Варненският областен съд удостовери като законосъобразна избраната от Районен съд-Варна мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 36-годишния Радостин М. Той е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане, формирано на 01.07.2020 година за кражба, осъществена в изискванията на продължаваща закононарушение в интервала 09.03.2020 – 26.06.2020г.  и представляваща рисков рецидив. Това оповестиха от съда.

 
Според справката за съдимост Радостин има 18 влезнали в действие присъди, главно за обири, като последното изтърпяно дейно наказване е било на 17.07.2019г. още веднъж за осъществена кражба в изискванията на рисков рецидив. 
Според Наказателен кодекс закононарушението за което му е повдигнато обвиняване е тежко съзнателно и плануваното наказване за него е „ отнемане от независимост “ до 15 години. 
Защитата на обвинения посочи, че не е налице заплахата лицето да се укрие, защото има непрекъснат адрес, съдействал е на полицията и в никакъв случай не се е укривал. Обвиняемият съобщи, че съжалява за осъществените действия и може да възвърне вредите, защото работи. Съдът беше помолен да дефинира по-лека мярка за неотклонение - „ подписка ".
Въззивният областен съд, откакто съобрази събраните все още доказателства по делото, откри че повдигнатото обвиняване против Радостин М. е за действие наказуемо с „ отнемане от независимост “ от 3 до 15 години. По отношение на обоснованото съмнение в осъществяването на закононарушение, съставът се солидаризира с изводите на Варненски областен съд, че е налице визираната причина. Тя се поддържа от събраните до сегашния миг писмени и гласни доказателства, в това число и от обясненията на обвинения. 
Съдът откри, че въпреки Радостин М. да има трудов контракт и непрекъснат адрес от докладните мемоари, находящи се в досъдебното произвеждане е видно, че обвиненият не живее на този непрекъснат адрес, защото е бил неведнъж издирван от чиновниците на полицията. Видно от справката за съдимост, както и първоинстанционният съд е приел се обославя действителната заплаха същият да извърши закононарушение още повече, че повдигнатото обвиняване е за действие, осъществено в изискванията на рисков рецидив.
С цел да предотврати опцията обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение, съдът счете, че следва да удостовери наложена му най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража.
Определението на Варненски областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР