Варненският окръжен съд постанови 10 години затвор за 26-годишния варненец

...
Варненският окръжен съд постанови 10 години затвор за 26-годишния варненец
Коментари Харесай

10 години за рецидивист, заплашил с нож и блудствал с момиче

Варненският областен съд постанови 10 години затвор за 26-годишния варненец Димитър Б.

Присъдата е поради това, че на 17 август 2017 година въпросният е направил по отношение на малолетно момиче дейности за да възбуди или удовлетвори полово предпочитание без съвкупление, като закононарушението е осъществено със мощ и опасност с нож.

Димитър Б. се е признал за отговорен, като е изразил пред съда страдание за стореното. В подобен случай постановената неоправдателна присъда се понижава с 1/3, като по този начин в началото наложената присъда от 15 години затвор е понижена до 10 години.

Съдът е почел и предявения цивилен иск в общ размер на 15 000 лв. за неимуществени вреди от майката на момичето.

Според обвиняването подсъдимият седял на скамейка пред входа, където живее в центъра на Варна. Забелязал, че 10-годишното дете на съседите му влиза във входа, като го последвал. Под предлог че има потребност от помощ, Димитър помолил момиченцето да отиде в жилището му. В жилището си, той блудствал с детето, като го заплашил с нож.

26-годишният Димитър Б., който е с главно обучение, има две предишни присъди също за блудствени дейности. През 2010 година мъжът е наказан от Варненския областен съд на 11 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години и 11 месеца. Само 19 дни откакто условната му присъда влезнала в действие, той направил друго закононарушение - още веднъж блудничество с дете, ненавършило 14 години. За това закононарушение е наказан на 4 години и 4 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Присъдата на Варненския областен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР