Варненският окръжен съд отказа за измени ареста на обвинения като

...
Варненският окръжен съд отказа за измени ареста на обвинения като
Коментари Харесай

Поръчителят на убийството на диджей Теди не успя да се измъкне от ареста

 Варненският областен съд отхвърли за промени ареста на обвинявания като подстрекател за убийството на варненския диджей Теди, оповестиха от пресслужбата на съда. 

Варненският областен съд остави без почитание настояването за смяна мярката за неотклонение на Григор К., упрекнат като подстрекател на убийството на варненския диджей Теди.

За тежкото закононарушение към наказателна отговорност е притеглен и 50-годишният Константин Б., който е апетитен за физически причинител на убийството. Наказание планувано в Наказателен кодекс за действието е " отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

На 26 февруари 2015 година 46-годишният варненски диджей Теди, беше открит мъртъв край блока си на варненския бул. " 8-ми Приморски полк “ в късните вечерни часове на нощта. По тялото му има  няколко прободни рани. Над 4 години убийството беше неразкрито, като през лятото на 2019 година бяха повдигнати обвинявания на Константин Б. и Григор К.    

47-годишният Григор К. се намира в следствения арест от 13.08.2019 година, като има възбрана да напуща страната. От  ноември 2019 година до момента това е третото искане за изменение на мярката за неотклонение, което обвиненият внася във Варненския областен съд. 

Защитата на Григор К. стимулира настояването на смяна на мярката с обстоятелството, че са изтекли 9 месеца без с него да са осъществявани следствени дейности отвън разпита от 12.08.19 година Адвокатът му уточни, че за този интервал не са показани доказателства, че той може да извърши закононарушение или да се укрие. Пред съда беше очебийно, че Григор К. се грижи за малолетно дете, брачна половинка, стара баба и майка.

Според държавното обвиняване, няма нови условия, които да постановат смяна на мярката за неотклонение по отношение на Григор К.

От доказателствената цялост Варненският областен съд направи извод за съпричастността на Григор К. към закононарушението, в което е упрекнат, както и че няма нови условия, които да постановат изменение на настоящата мярка за неотклонение. Съдебният състав откри, че към момента не е оборена  действителната заплаха той да извърши закононарушение, поради огромния размер на плануваното наказване. След като не са настъпили нови условия, които да постановат нова мярка за процесуална насила, правосъдният състав одобри за най-адекватна мярката " задържане под стража “.

 

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано  пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде гледано на 2 юни 2020г.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР