Варненският окръжен съд отказа екстрадицията на 25-годишната Дочка М., която

...
Варненският окръжен съд отказа екстрадицията на 25-годишната Дочка М., която
Коментари Харесай

Българка избра да търпи у нас присъди за кражби в Италия

Варненският областен съд отхвърли екстрадицията на 25-годишната Дочка М., която е търсена в Италия за изтърпяване на няколко присъди за обири.

Българката е търсена с четири Европейски заповеди за арест, последната от които е издадена на 12 септември тази година. Била е арестувана на 18 октомври на варненското летище.

Миналия петък Варненският областен съд задържа Дочка М. под стража, с цел да обезпечи наличието и́ в производството за екстрадиция в Италия, което беше прегледано през днешния ден. Пред съда младата жена съобщи, че не желае да бъде излъчена на италианските управляващи и избира да търпи наказванията си у нас. Адвокатът и́ посочи, че тя има непрекъснат адрес в България, не е осъждана тук, както и все още няма висящи производства. Освен това има малолетно дете, за което се грижи.

Българката е наказана на 2 години затвор от съда в италианския град Лука през юни 2019 година Останалите присъди са от юни 2016 година на Първоинстанционния съд във Ферара, с която Дочка М. е наказана на 10 месеца затвор, от декември 2015 година от съда във Флоренция, постановил 8 месеца затвор, а четвъртата и́ присъда е от същия правосъден орган от май 2018 година, като наказването по нея е 4 години отнемане от независимост.

В издаващата страна закононарушенията се санкционират с оптимален период 6 години затвор. Давността на наказванията не е изтекла.

Варненският областен съд реши, че са налице законови учредения да бъде отказана екстрадицията на 25-годишната жена, тъй като няма спънки тя да търпи присъдите си в България, откакто бъдат приети.

Изменена бе мярката за неотклонение – от задържане под стража в домакински арест.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР