Варненският окръжен съд отказа да пусне предсрочно на свобода убиец,

...
Варненският окръжен съд отказа да пусне предсрочно на свобода убиец,
Коментари Харесай

Във Варна отказаха да пуснат на свобода убиец

Варненският областен съд отхвърли да пусне предварително на независимост палач, излежаващ 20-годишна присъда. Към момента 36-годишният Марин Иванов е прекарал зад решетките близо 16 години и половина, само че съгласно мнението на пандиза в морската столица не е дал доказателства за своето коригиране.

На 14 март 2004 година 20-годишния тогава Марин Иванов от село Каменар взема решение да извърши обир в някои от вилите в близката околност Пчелина. Първоначално прониква в къща, от която присвоява движимости и техника на стойност 189 лева Сред това взема решение да се насочи и към прилежащата къща.

Междувременно обаче собственичката на ограбената вила се разсънва от шума. Вижда, че причинителят се пробва да проникне и в прилежащата къщата и телефонира на съседа си, с цел да го предизвести.

През това време Марин Иванов е съумял да влезе във втория парцел. При опит да ревизира какво се случва в къщата му, притежателят бил атакуван с железен кол. В разследване на нанесените му над 20 удара, най-вече по главата, мъжът умрял. Притеклите се на помощ съседи, съумели да задържат причинителя. Преди убийството Марин Иванов е осъждан като малолетен за осъществени грабежи.

При разглеждането пред съда на молбата за предварително освобождение от прокуратурата показаха, че е изпълнена единствено една от нужните причина - наказаният да е изтърпял половината от наложеното наказване. В своя отбрана Марин Иванов уточни, че съжалява за осъщественото закононарушение.

Варненски областен съд позволи настояването за разглеждане на килъра Марин Иванов, само че го остави без почитание, откакто се срещна с показаните сложни оценки от пандиза. Съдът реши, че не са налице безапелационни доказателства за втората изискуема причина за условното предварително освобождение - позитивна смяна в наказания по време на изтърпяване на наказването.

Марин Иванов може да подаде нова молба не по-рано от шест месеца от деня на влизането в действие на определението, което може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР