Варненският Окръжен съд отказа да предаде на съдебните власти във

...
Варненският Окръжен съд отказа да предаде на съдебните власти във
Коментари Харесай

Варненец, осъден за сводничество във Франция, ще лежи в български затвор

Варненският Окръжен съд отхвърли да съобщи на правосъдните управляващи във Франция, българския жител Алдин Х., разгласен за интернационално търсене въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 8 септември от Окръжния съд в Марсилия, осведомят от пресслужбата на варненския съд.

В Европейска заповед за арест е отразено, че българинът е с влезнала в действие присъда от 12 март 2013 година и следва да изтърпи наказване 4 години „ отнемане от независимост “ за закононарушения по пет разпореждания от Наказателния кодекс на Франция. Обвиненията против Алдин са, че през интервала от 2005 година до февруари 2007 година се е занимавал с тежка форма на сводничество с доста съучастници с многочислени жертви принуждавани на проституират, за трафик на хора и разпределение на приходите от незаконната активност. Деянието е наказуемо и съгласно българското законодателство и се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години и санкция от три хиляди до дванадесет хиляди лв..

Пред съда подсъдимият Алдин Х. съобщи предпочитание да изтърпи наложеното му наказване у нас и да не бъде излъчен на френските управляващи.

Като взе поради събитията, че присъдата е влезнала в законна мощ, лицето е български жител, живее непрекъснато във Варна и прави категорично искане за изтърпяване на наложеното му наказване в България Съдебният състав реши, че настояването на Алдин Х. е основателно. Окръжният съд въвВарна одобри да приведе в осъществяване посредством Варненска окръжна прокуратура, наказването „ отнемане от независимост ” за период от 4 по отношение на лицето по присъдата на Окръжен съд – Марсилия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР