Варненският Окръжен съд остави в ареста двамата, задържани за убийството

...
Варненският Окръжен съд остави в ареста двамата, задържани за убийството
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържаните за убийството в Белослав

Варненският Окръжен съд остави в ареста двамата, арестувани за убийството на 80-годишния мъж от Белослав. Диян Валентинов и Митко Иванов остават с най-строжата мярка по гледище на прокуратурата. Единият е на 23, а другият на 20 години. В дома на убития е осъществен и обир на няколко хиляди лв., оповестиха от Окръжната прокуратура във Варна. Близки на убития споделиха, че предходната неделя домът му е бил разрушен и обран, написа Нова Варна.

``
реклама

Той е получавал относително огромна пенсия и това, съгласно тях, е най-вероятният претекст да бъде атакуван още веднъж. Мъжът е живеел самичък в къщата. Сигнал за убийството е бил подаден в 11:48 часа на 24 януари от брат му, който живеел в прилежаща сграда, разкри шефът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов. Той посочи, че единият от посочените за причинители е бил арестуван още на същата вечер, а другият – в ранните часове на идващият ден. За определяне на метода, по който е бил погубен възрастният мъж, е назначена съдебно-медицинска експертиза.

От прокуратурата обявиха, че против арестуваните ще бъдат повдигнати две обвинявания – за ликвидиране и за обир на огромна сума пари. Искането за непрекъснато задържане под стража е импортирано от наблюдаващия прокурор по делото. „ Производството няма да се гледа при закрити порти и съгласно прокуратурата няма учредения за такова ограничаване на публичността, посочи представителят на Оперативна програма Варна, Радослав Лазаров. За жестокото закононарушение законът планува наказване от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР