Варненският Окръжен съд определи временно задържане под стража за срок

...
Варненският Окръжен съд определи временно задържане под стража за срок
Коментари Харесай

Руски гражданин, обявен за международно издирване, остава във варненския арест

Варненският Окръжен съд дефинира краткотрайно задържане под стража за период до 40 дни по отношение на 46-годишния съветски жител Алексей А. По искане на правосъдните управляващи в родината му, той е разгласен за интернационално търсене посредством Интерпол-Москва, с желание за екстрадиция. Заповедта за ареста му е издадена на 27.04.2022 година от Кузминския регионален съд на съветската столица, във връзка водено следствие против него за данъчно закононарушение, оповестиха от пресцентъра на съда.

Според съветския Наказателния кодекс, оптималното планувано наказване за действието е " отнемане от независимост " за период от 6 години. То съставлява закононарушение и съгласно българския Наказателен кодекс, каквото е законовото условие.  

46-годишният съветски жител е бил задържан през днешния ден във Варна.

От прокуратурата акцентираха, че в случай че Алексей А. не бъде арестуван под стража има заплаха да се укрие, защото след започване на следствието в Русия е напуснал страната, с цел да избегне наказателно гонене.

Защитата му беше на противоположно мнение. Изтъкна, че лицето е търсено за действие осъществено през 2015 година и не е било постоянно призовавано. Алексей А. е в България от 2017г. и е със статут на краткотрайно пребиваващ. Пред съда беше показан контракт за наем на жилище във Варна. Адвокатът на съветския жител съобщи, че той е трудово зает, само че поради незабавното разглеждане на делото не съумели да обезпечат документи, които потвърждават изказванието. С настояването за установяване на по-лека мярка за неотклонение " домакински арест “ и възбрана за овакантяване на страната, пред съда бяха показани и награди от надпревари на 46-годишният мъж, който се занимава с бойни спортове. 

Варненският областен съд като съобрази показаните доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане е съобразено с всички законови условия, както и че е налице годна заповед за арест. Руските правосъдни управляващи са заявили и желанието си да желаят екстрадицията на лицето. От документите по делото е видно, че защото местонахождението на Алексей А. не е било открито, той е бил притеглен към наказателна отговорност задочно и е бил разгласен за интернационално търсене. Тъй като лицето е със статут на краткотрайно пребиваващ в страната ни, а пред съда не бяха показани доказателства, че е трудово зает, заплахата да се укрие за съда е действителна. Свидетелствата за спортните му достижения, съдът реши, че не може да цени в това произвеждане.

Поради изложените съображения, Варненският областен съд дефинира, че настояването за краткотрайното " задържане под стража “ до 40 дни на Алексей А. е основателно и следва да бъде почетено за да бъде обезпечено присъединяване му в същинското произвеждане по неговата екстрадиция. 

Определението на съда може да се апелира пред Апелативен съд Варна в тридневен период, считано от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР