Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо

...
Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо
Коментари Харесай

Задържаха 46-годишен мъж за блудство с три малолетни момичета във Варна

Варненският областен съд дефинира най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на 46-годишния Христо А. Вчера той е бил притеглен като обвинен за блудничество с три малолетни девойки на възраст от 12 до 13 години, оповестиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

Деянията са осъществени във Варна в три следващи дни – 19, 20 и 21 ноември тази година.

За блудничество с две или повече малолетни лица, Наказателният кодекс планува наказване от 5 до 20 години затвор.

Защитникът на Христо А. посочи пред съда, че желаната от обвиняването мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е подобаваща. Обвиняемият съобщи, че се тормози да остане вкъщи, защото близки на девойките го причаквали пред жилището му.

След като се срещна с доказателствата и материалите по делото, правосъдният състав на Варненския областен съд реши, че са налице кумулативно изискуеми предпоставки за установяване на първичния арест. Според законовите условия, „ задържане под стража “ се взема, когато е налице обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъщественото закононарушение.

Изводът се поддържа от свидетелските показания, измежду които и тези на децата. По делото е налично и умозаключение от направената съдебно-психологическа експертиза, която сочи че девойките могат да вземат участие в наказателното произвеждане и да дават годни показания.

Доказателства уличаващи Христо А. в авторството на действието са и материалните доказателства, събрани посредством претършуване и изземване. Предвиденото високо наказване за закононарушението, което е тежко съзнателно, както и високата му социална заплаха са учредения за съда да счете, че риска обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение е действителен.

Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че все още най-подходящата мярка за неотклонение, която може да дефинира по отношение на Христо А. е най- тежката – „ задържане под стража “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР