Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Задържаха мъж във Варна, издирван в Германия за престъпление

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 28-годишния Христо Д., чието предаване желаят управляващите в Германия. Той е разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест, издадена при започване на този месец, от Районен съд – Хамбург, по отношение на причиняване на умишлена телесна щета.
Това оповестиха за 7DniBulgaria.bg от Окръжен съд – Варна.
Престъплението е осъществено на 14.08.2022 година Съгласно заповедта, българинът неоснователно нанесъл побой на съквартиранта си, опитал да го души, а потърпевшият изпаднал в безсъзнание.
Варненският областен реши, че Европейската заповед за арест дава отговор на законовите условия. Искането е издадено от способен орган – Районен съд – Хамбург. Разследването против Христо Д. е почнало през 2022 година, само че той не е бил открит и е бил разгласен за интернационално търсене. В Германия плануваното наказване за закононарушението е „ отнемане от независимост “ до 5 години. Престъплението е наказуемо и по българския Наказателен кодекс. С оглед застраховане на наличието на Христо Д. в идното произвеждане по екстрадицията му, съдът реши, че по отношение на него следва да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Определението на съда може да бъде обжалвано.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР