Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Полякиня поиска хероин от дилър във Варна, изпяха го на полицията

 Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура - Варна и 20-годишния Пламен Христов, който се призна за отговорен за държане и разпространяване на високорисково наркотично вещество – хероин.

На 31.05.2018г. във Варна, с Пламен Христов се свързала наркозависима полска гражданка, която всяко лято от към 4 години прекарвала в морския град. Тя поискала да закупи наркотично вещество - хероин за сумата от 80 лева, т.е. 8 пакетчета. Двамата се уговорили договорката да се извърши до читалището в кв. " Аспарухово ". Същият ден полицейски чиновници при Четвърто районно управление (на МВР) - Варна получили информация, че Христов / прочут още като " Метин " /, ще продаде високо рисково наркотично вещество. При инспекция на автомобила, с който той пътувал бил открит плик с хероин.

Пламен Христов е български жител, неженен, неосъждан.

Варненски областен съд откри, че постигнатото съглашение не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено, а наказателното произвеждане против мъжа от Варна прекъснато. Христов одобри да му бъде наложено наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година и 6 месеца с изпитателен период от 3 години. Кумулативно плануваното наказване " санкция “ не беше наложено. За период от 3 година съдът наложи и пробационна мярка " Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник “.

Христов следва да заплати направените разходи по делото в размер на 133.36 лева по сметка на ОД на МВР-Варна в интерес на Държавата.

Определението на Окръжен съд – Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР