Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Осъдиха Мария Георгиева, изтеглила пари от чужда банкова карта

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура - Варна и Мария Георгиева, с което тя се признава за отговорна, в това че на 19 юли 2018г. в Девня е употребила непозната банкова карта, без единодушието на титуляра и е изтеглила пари от нея.

Припомняме хронологията на закононарушението съгласно обвинителния акт. На 18.07.2018г. малолетния наследник на Мария Георгиева бил на посетители в къщата на собствен другар в Девня, който живеел в съседство. Докато гостувал, видял в къщата портфейл и решил да го вземе. Когато се прибрал вкъщи, решил да задържи единствено банковите карти, на гърба на които били записани ПИН- кодовете за тях. Портмонето върнал назад в къщата на приятеля си на другия ден. 13-годишното момче дало на майка си едната дебитна карта, като й споделил, че я е намерил. На път за работа Мария Георгиева съумяла да изтегли от картата 50 лева По-късно направила втори опит да изтегли сума, само че картата към този момент била блокирана. Виждайки изписаното на пластиката име се досетила, че тя може да е на съседката й. Когато се прибрала вкъщи, схванала, че синът й е бил търсен от полицията.

Мария Георгиева е с чисто правосъдно минало. Изтеглената сума е била възобновена на пострадалата.

Със съглашението се приключва наказателното произвеждане против 48-годишната жена, която приема да изтърпи наказване " отнемане от независимост " за период от 6 месеца, което да бъде отсрочено с изпитателен период от 3 години. През това време възпитателната работа във връзка с подсъдимата се разпорежда на Началника на РУ-Девня.

Определението на Окръжен съд – Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР